Rămâi conectat

Sport

Duminică, 25 august, la Galtiu, CIL Blaj – Viitorul Sântimbru, Supercupa AJF Alba | Mincă și I. Grozav, sub comanda lui Bicheși!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, 25 august, la Galtiu, CIL Blaj – Viitorul Sântimbru, Supercupa AJF Alba, la ora 17.00 | Mincă și I. Grozav, sub comanda lui Bicheși!

După o pauză de 6 ani, în această vară se dispută Supercupa AJF Alba, partida dintre CIL Blaj (campioana ediției trecute) și Viitorul Sântimbru (câștigătoarea Cupei României), întâlnirea fiind programată duminică, 25 august, la ora 17.00, la Galtiu.

Ultimul meci de acest gen a fost, la Vințu de Jos, Sportul Petrești – CS Ocna Mureș, 4-2 în august 2018. În 2019, meciul nu a avut loc întrucât Sportul Petrești s-a desființat, următorii doi ani a fost blocată activitatea fotbalistică din cauza pandemiei, iar ulterior CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos au realizat eventul pe plan județean. În 2012 a fost prima ediție a Supercupei AJF Alba, adjudecată de Europa Alba Iulia, scor 5-1 (4-1), pe „Cetate”, iar jocul din 2024 reprezintă al 7-lea duel de acest gen. Până în prezent, trofeele au fost adjudecate de Europa Alba Iulia (2012), Metalurgistul Cugir (2013), Industria Galda de Jos (2014), Performanța Ighiu (2015), Mureșul Vințu de Jos (2016) și Sportul Petrești (2018) – singura dată când s-a impus formația din eșalonul inferior. La Galtiu a avut loc, în urmă cu 9 ani, confruntarea dintre Performanța Ighiu și Mureșul Vințu de Jos, scor 1-0 (0-0).

Pentru nou-promovata din „Mica Romă” este ultima repetiție înaintea debutului în Liga 3, meci acasă cu Unirea Dej (vineri, 30 august).

Ne așteaptă primul meci oficial, în care e pus în joc și un trofeu, și ne dorim să începem sezonul competițional cu o victorie. Întâlnim o echipă bună, omogenă, ceea ce nouă ne lipsește deocamdată pentru ca am schimbat mulți jucători, dar cred ca avem experiența necesară pentru a trece cu bine peste acest joc care cu siguranță nu va fi unul deloc facil. Santimbru are avantajul terenului propriu cât și a meciurilor oficiale pe care le-a disputat în Cupa României, unde a făcut o figură frumoasă și vreau să îi felicit, dar cu siguranță ne dorim să câștigăm”, a spus Daniel Tătar, antrenorul grupării din Liga 3.

*Mincă și I. Grozav, la Viitorul Sântimbru!

În această confruntare e posibil ca la gazde să debuteze experimentații Mincă (portar, 39 de ani) și I. Grozav (fundaș, 35 de ani), ex-uniriștii înregimentați recent de gruparea din Galtiu.

Deja suntem obișnuiți să jucăm meciuri decisive. Am disputat în această vară două finale, acum suntem la a treia și sperăm să o câștigăm chiar dacă programul nostru de pregătire nu a fost unul normal pentru această perioadă. Avem și o motivație în plus întrucât întâlnim un adversar din eșalonul superior. Pe CIL Blaj nu i-am învins în ultimii 3 ani, sperăm să o facem acum, într-o confruntare cu trofeul pe masă”, a precizat antrenorul Adrian Bicheși.

Viitorul Sântimbru a mai susținut un asemenea meci, în august 2016, la Galda de Jos, ediția a 5-a, pierzând 3-6 (1-3) cu Mureșul Vințu de Jos. Învingătoarea, ce promovase în Liga 3, s-a desființat după acel meci. Sântimbrenii erau pregătiți de Dan Comșa (actualul secund), din efectiv făceau parte și actualii componenți Ov. Barna, Ov. Crișan și Cr. Ivașcu, iar la oponenții a evoluat S. Culda (temporar la CIL Blaj în această vară).

În campionatul trecut, în Liga 4, cele două formații au terminat pe primele poziții ale ierarhiei, fiind despărțite de 21 de puncte. CIL Blaj a devenit campioană și a promovat în eșalonul superior, după dubla de baraj cu ACSM Codlea. Viitorul Sântimbru a încheiat pe locul secund și a cucerit Cupa României, faza județeană (5-1 cu Inter Unirea, la Cugir), ulterior câștigând și faza regională a Cupei României (4-3 cu ASF Pogăceaua – Mureș), parcursul oprindu-se la confruntarea cu Sănătatea Cluj (1-4, în turul întâi). În stagiunea anterioară, echipa din „Mica Romă” s-a impus în ambele dispute (2-0 și deplasare și 6-1 pe teren propriu)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

La Daia Română, debut în noua ediție | Liga 4 începe în weekend, cu duelul orgoliilor la Ocna Mureș

Dan HENEGAR

Publicat

în

La Daia Română, debut în noua ediție | Liga 4 începe în weekend, cu duelul orgoliilor la Ocna Mureș Liga 4, ediția 2024/2025 va debuta în weekend, sâmbătă, 24 august, fiind prevăzute partidele contând pentru prima etapă. Sezonul va începe la ora 11.00, la Daia Română, cu întâlnirea dintre Spicul și Performanța Ighiu, iar celelalte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea