FOTO | SUBIECTE BACALAUREAT 2024, sesiunea de toamnă, la Limba Română, profil real. Ce au avut de rezolvat absolvenții de liceu
FOTO | SUBIECTE BACALAUREAT 2024, sesiunea de toamnă, la Limba Română, profil real. Ce au avut de rezolvat absolvenții de liceu
Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat 2024 în prima sesiune, susțin astăzi, 19 august, proba scrisă la Limba și Literatura Română.
În spațiul public au apărut primele imagini cu subiectele de la Limba și literatura română pentru profilul real, potrivit stirileprotv.ro.
Citește și: Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă: Când încep probele scrise și când se afișează rezultatele
Potrivit acestora, pentru profilul real, subiectul III presupune redactarea unui eseu de minim 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text poetic aparținând lui Mihai Eminescu sau George Bacovia.
La subiectul al II- lea elevii au trebuit să prezinte perspectiva narativă dintr-un text dat.
CALENDARUL PROBELOR
În perioada 19-22 august se vor desfășura probele scrise, după cum urmează:
· 19 august 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă;
· 20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă;
· 21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;
· 22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă.
Afișarea rezultatelor la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024
Pe data de 26 august 2024, până la ora 12:00, vor fi afișate rezultatele la probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Aceasta este o zi importantă pentru toți candidații, deoarece vor afla notele obținute la fiecare probă susținută. În aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00, absolvenții care sunt nemulțumiți de notele primite au posibilitatea de a depune contestații.
Perioada de rezolvare a contestațiilor se va desfășura între 27 și 29 august 2024. În acest interval, lucrările vor fi reevaluate de alți profesori evaluatori pentru a asigura corectitudinea și obiectivitatea notelor. După finalizarea procesului de contestație, pe 30 august 2024, se vor afișa rezultatele finale. Aceste rezultate vor reflecta notele definitive, după soluționarea tuturor contestațiilor depuse.
Pentru a promova examenul de Bacalaureat, un candidat trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și o medie generală de minimum 6. Media la Bacalaureat se calculează ca media aritmetică a notelor obținute la cele trei probe scrise. O veste bună pentru elevii care obțin media 5,99 este că aceasta va fi rotunjită la 6,00, ceea ce le va permite să promoveze examenul, conform Edu.ro.
Depunerea contestațiilor la BAC 2024, sesiunea de toamnă
După afișarea rezultatelor, absolvenții nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații. Aceștia trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip în care recunosc că nota poate fi modificată, fie în creștere, fie în scădere. Declarația-tip este un document standardizat care confirmă faptul că elevii sunt conștienți de posibilitatea modificării notei inițiale în urma reevaluării.
În cazul în care diferența dintre notele acordate de cei doi evaluatori inițiali este mai mare de 1 punct, se vor desemna alți doi evaluatori pentru recorectarea lucrării. După finalizarea recorectării, notele acordate de fiecare dintre cei patru evaluatori vor fi trecute pe lucrare și înregistrate conform prevederilor procedurii menționate la art. 10 alin. (1) din ordinul nr. 6156/2023. Nota finală se va calcula ca media aritmetică a celor două note centrale, după eliminarea celor mai mari și celor mai mici note. Aceasta va fi nota finală înregistrată.
Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă vor fi afișate pe 30 august 2024, iar acestea vor reflecta notele definitive după soluționarea tuturor contestațiilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii