Rămâi conectat

Ştirea zilei

Când intră banii de la stat pentru fermieri afectați de secetă: Suma minimă a despăgubirilor pe hectar va fi de 200 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când intră banii de la stat pentru fermieri afectați de secetă: Suma minimă a despăgubirilor pe hectar va fi de 200 de euro

Fermierii din România, afectați de seceta severă din ultimii ani, vor primi ajutoare financiare de la stat începând cu luna octombrie 2024. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat recent că despăgubirile pentru culturile calamitate vor fi plătite în luna octombrie, astfel încât fermierii să poată începe campania de toamnă cu resursele necesare.

Citește și: Despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă: Ajutorul financiar anunțat de Ministrul Agriculturii, acordat în octombrie 2024

Despăgubiri pentru două milioane de hectare afectate

Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, aproximativ două milioane de hectare de culturi agricole au fost afectate de secetă. Pentru a susține fermierii în aceste condiții dificile, suma minimă a despăgubirilor pe hectar va fi de 200 de euro. Acest ajutor vine într-un moment crucial, având în vedere că fermierii se confruntă cu dificultăți financiare semnificative după trei ani consecutivi de secetă severă.

Florin Barbu a declarat într-o conferință de presă susținută la Slatina că toate comisiile și instituțiile publice subordonate Ministerului Agriculturii trebuie să finalizeze procesele-verbale de calamități până la 15 septembrie. „Este pentru prima oară când aceste procese-verbale se încheie atât de repede. Anul acesta vom plăti aceste despăgubiri în luna octombrie, pentru că fermierii din ce în ce o duc mai greu”, a subliniat ministrul.

Asigurarea necesarului de cereale și sistemele antigrindină

În ciuda secetei, ministrul Barbu a dat asigurări că România își va putea acoperi necesarul de cereale pentru consum propriu și pentru export. Acest lucru este posibil datorită suprafeței de 1,6 milioane de hectare de culturi irigate. „Din punctul de vedere al siguranței alimentare, România are cerealele necesare atât pentru consumul propriu, inclusiv pentru partea de consum din sectorul zootehnic, cât și pentru export”, a precizat ministrul.

Florin Barbu a abordat și subiectul controversat al sistemelor antigrindină, menționând că există un studiu în lucru pentru a evalua impactul acestora. În ciuda unor voci care susțin că aceste sisteme ar împiedica ploaia, ministrul a reafirmat că sistemul antigrindină va continua și va fi dezvoltat în România. „Sistemul antigrindină va continua în România, investițiile vor continua în România și este un sistem foarte bun”, a spus el.

Pașii următori pentru fermieri

Fermierii trebuie să fie pregătiți să primească aceste despăgubiri și să utilizeze fondurile eficient pentru a-și relua activitățile agricole. În acest sens, este important ca toate procesele-verbale de calamități să fie completate corect și la timp. Fermierii sunt încurajați să colaboreze cu autoritățile locale pentru a se asigura că toate documentele necesare sunt în ordine.

De asemenea, fermierii ar trebui să fie conștienți de importanța diversificării culturilor și implementării unor metode de irigație eficiente pentru a reduce impactul secetei viitoare. Accesarea fondurilor europene și a altor forme de sprijin financiar poate fi crucială pentru dezvoltarea unor practici agricole sustenabile și rezistente la schimbările climatice.

Ajutorul financiar oferit de stat pentru fermierii afectați de secetă reprezintă un sprijin esențial pentru revitalizarea sectorului agricol din România. Cu despăgubiri minime de 200 de euro pe hectar, fermierii vor avea posibilitatea să își susțină campania de toamnă și să își refacă culturile afectate. Este esențial ca toți fermierii să fie informați și să își pregătească documentele necesare pentru a beneficia de acest ajutor cât mai rapid.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | ACCIDENT cu pagube materiale în Micești: Coliziune între o motocicletă și un autoturism

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | ACCIDENT cu pagube materiale în Micești: Coliziune între o motocicletă și un autoturism Un accident a avut loc luni, 12 august, în jurul orei 18.30, în Alba Iulia, în Micești la intersecția străzilor Pajiștei cu Calea Moților, între o motocicletă cu numere de Germania și un autoturism marca Mercedes. Citește și: ACCIDENT rutier […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea