Rămâi conectat

Politică Administrație

Cinci ”păduri urbane” vor fi înființate în municipiul Alba Iulia: Zonele unde vor fi amplasate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cinci ”păduri urbane” vor fi înființate în municipiul Alba Iulia: Zonele unde vor fi amplasate

Alba Iulia a primit astăzi decizia de acceptare a finanțării din fonduri europene, prin PNRR, a proiectului privind înființarea a cinci păduri urbane în municipiul nostru.

Citește și: Municipiul Alba Iulia va avea cinci păduri urbane. Unde vor fi amplasate?

”Aceste spații umbrite sunt extrem de necesare și în mod cert vor fi dezvoltate în continuare, pentru că schimbările climatice sunt aici, le simțim zi de zi.

Consiliul Local a aprobat deja documentația tehnico-economică pentru implementarea proiectului pe parcursul celor 23 de luni, în primul an urmând să fie pregătit terenul și înființată plantația.

Cele cinci ”păduri urbane”, care vor acoperi o suprafață totală de 6.400 mp, vor fi realizate în următoarele zone: proximitatea cartierului Recea, pe strada Morii, pe strada Consiliul Europei, în apropierea Catedralei Unității Neamului (Bd. Transilvaniei) și lângă Centrul Multicultural din strada Gheorghe Șincai. Vom folosi o vastă diversitate de arbori și arbuști din specii native, iar zonele vor avea densități mari, astfel încât să se constituie în adevărați “plămâni verzi” ai municipiului nostru”, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de 10,6 milioane de lei în comuna Ohaba pentru înființarea rețelei de canalizare menajeră în localitățile Ohaba și Secășel. Licitația lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Investiție de 10,6 milioane de lei în comuna Ohaba pentru înființarea rețelei de canalizare menajeră în localitățile Ohaba și Secășel. Licitația lansată pe SEAP Administrația comunei Ohaba a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice care prevede implementarea unui sistem modern de colectare și epurare a apelor uzate menajere, în contextul în care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea