Rămâi conectat

Actualitate

Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă: Peste 450 de absolvenți de liceu din județul Alba, așteptați la examenul național din august

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă: Peste 450 de absolvenți de liceu din județul Alba, așteptați la examenul național din august

Peste 450 de absolvenți de liceu din județul Alba sunt așteptați la examenul național de Bacalaureat, sesiunea august 2024.

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea august 2024, începe joi, 8 august, cu Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În 9 august se desfășoară proba B: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 12 august-Evaluarea competențelor digitale [proba D], iar în 13 – 14 august, Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională [proba C].

Citește și: Bacalaureat 2024, sesiunea din toamnă: Calendarul probelor și cât costă să dai a treia oară examenul

Probele scrise ale examenului vor începe în 19 august 2024, limba și literatura română. Marți, 20 august se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar miercuri 21 august, proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie). Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată vineri, joi, 22 august.

Examenul este organizat într-un singur centru din județul Alba. La această sesiune s-au înscris 454 elevi.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 26 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice..
Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 30 august (în centrele de examen și online).

Promovarea examenului

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

• susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
• obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

Ministerul Educației/ISJ ALBA pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100/0800816258 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise.

Mult succes tuturor absolvenților!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Valea Oltului se deschide în această seară, cu două zile mai devreme decât termenul stabilit. Ce a declarat Ministrul Transporturilor

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Valea Oltului se deschide în această seară, cu două zile mai devreme decât termenul stabilit. Ce a declarat Ministrul Transporturilor Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri că Valea Oltului va fi redeschisă pentru traficul rutier în această seară, cu două zile mai devreme decât termenul inițial stabilit. Închiderea drumului a avut loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea