Bacalaureat 2024, sesiunea din toamnă: Calendarul probelor și cât costă să dai a treia oară examenul
Absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat mai au o şansă în sesiunea toamnă, care se va desfăşura în perioada 8 – 30 august. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, înscrierile candidaţilor au avut loc în perioada 15 – 22 iulie.
Candidații pot cere să susțină doar probele la care nu au obținut, în sesiunea din vară, minimum nota 5. Probele se susțin în doar câteva centre de examen la nivel de județ / Municipiul București, mai puține decât la sesiunea trecută. Condiția pentru a promova examenul de Bacalaureat 2024 sesiunea de toamnă este obținerea notei 5 (minimum) la proba scrisă. Media generală însă va trebui să fie 6 sau peste 6.
Bacalaureat 2024, sesiunea din toamnă. Calendarul probelor
8-9 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
9 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
12 august – evaluarea competenţelor digitale;
13 – 14 august evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
19 august – proba scrisă la cu Limba şi literatura română – proba E.a);
20 august – proba obligatorie a profilului – proba E.c),
21 august – proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d).
22 august – proba la Limba şi literatura maternă – proba E.b).
26 august se vor afişa rezultatele la probele scrise până la ora 12,00. Cei nemulţumiţi vor putea depune contestaţii în intervalul orar 12,00 – 18,00.
27 şi 29 august – soluționarea contestațiilor
30 august afișarea rezultatelor finale.
Cât costă să dai a treia oară Bac-ul
La prima sesiune din acest an a Bacalaureatului, în urma soluţionării contestaţiilor, rata de promovare a fost de 78,2%.
Înscrierea la Bacalaureat 2024 s-a scumpit pentru persoanele care dau examenul a treia oară, la fel și taxa per probă, care diferă în funcție de județ, conform unei adrese a Ministerului Educației, în care se precizează că se achită 464 lei pentru toate probele.
Ca la sesiunea de vară, lucrările la sesiunea august a Bacalaureatului 2024 vor fi corectate în toată țara digitalizat, cu ajutorul unei platforme în care profesorii găsesc lucrările scanate ale candidaților.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]