Rămâi conectat

Actualitate

Cum să îți faci un alt act de identitate, în cazul pierderii buletinului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cum să îți faci un alt act de identitate, în cazul pierderii buletinului

În cazul unui buletin pierdut, primul pas pe care va trebui să îl faci va fi să te prezinţi la Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor în termen de 24 de ore pentru a anunţa pierderea actului de identitate.

De asemenea, vă mai fi nevoie să completezi o declaraţie pe propria răspundere în care confirmi faptul că nu mai ai actul de identitate.

Totodată, va fi necesar să ai la tine un alt document oficial care îţi va certifica identitatea. Poţi avea un paşaport sau cartea de alegător, ideal ca unul dintre acestea să aibă o poză recentă.

După completarea declaraţiei pe proprie răspundere, autorităţile declară acel buletin pierdut nul, pentru ca actul de identitate să nu fie folosit în scopuri ilegale în cazul în care este găsit de alte persoane.

Citește și: Buletin fără domiciliu: Cum poţi avea un act de identitate dacă nu ai o locuinţă

În cazul în care ţi-ai pierdut actul de identitate în afara României, va fi necesar să te prezinţi la cel mai apropiat consulat şi să ai la tine alte acte ce pot dovedi identitatea ta.

Cei de la oficiul consular îţi vor elibera un titlu de călătorie care te va ajuta până la întoarcerea în ţară. După aceea, vei avea nevoie de actele de mai jos pentru a îţi elibera un nou buletin. Nu uita nici de declaraţia pentru buletin pierdut, în care confirmi pierderea actului de identitate.

Acte necesare pentru a îţi face un nou buletin: certificat de naştere (original şi copie); certificat de naştere al copilului minor, cu vârsta sub 14 ani (original şi copie); certificat ce căsătorie – dacă este cazul – (original şi copie); hotărâre de divorţ – dacă este cazul – (original şi copie); certificat de deces al soţiei/soţului – dacă este cazul – (original şi copie); documente ce pot face dovada adresei de domiciliu (original şi copie); document ce poate certifica identitatea – paşaport, permis de conducere etc. – (original şi copie); dovadă care ţi-a fost eliberată atunci când ai reclamat pierderea sau furtul actului de identitate; taxa unică pentru eliberarea actului de identitate – 7 lei.

Menţionăm faptul că taxa unică pentru eliberarea actului de identitate se poate plăti la ghişeul unde depui actele pentru noul buletin, CEC Bank sau la orice oficiu al Poştei Române.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Perseide 2024: Cea mai spectaculoasă ploaie de stele, vizibilă pe cer cu ochiul liber din noaptea aceasta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Perseide 2024: Cea mai spectaculoasă ploaie de stele, vizibilă pe cer cu ochiul liber din noaptea aceasta An de an, nopțile de vară ne oferă un spectacol ceresc unic, cunoscut sub numele de Perseide. Acest curent meteoric, vizibil în luna august, aduce pe cer o ploaie de stele căzătoare care încântă privitorii și pasionații de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea