Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Cafeaua poate fi și mai delicioasă: 3 ingrediente inedite care îi îmbogățesc gustul

Bera Larisa

Publicat

în

Cafeaua poate fi și mai delicioasă: 3 ingrediente inedite care îi îmbogățesc gustul

Cafeaua, una dintre cele mai populare băuturi din lume, a devenit probabil un ritual zilnic și pentru tine. Există numeroase ingrediente neașteptate pe care le poți adăuga pentru a-i îmbogăți gustul. Descoperă ce poți adăuga în cafea pentru a-i îmbunătăți savoarea.

Citește și: Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?

Consumul de cafea aduce beneficii importante pentru sănătate, inclusiv un risc redus de boli hepatice, cardiovasculare și diabet de tip 2. Totuși, este important să știi că anumite ingrediente pot diminua unele dintre efectele pozitive ale acestei băuturi asupra organismului tău.

Ce poți pune în cafea pentru a-i îmbogăți gustul

Mulți aditivi pentru cafea, cum ar fi cremele sau siropurile aromate, au un conținut ridicat de zahăr adăugat și conțin calorii semnificative. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra glicemiei sau greutății tale corporale. De aceea, nutriționiștii recomandă să consumi cafea cu măsură.

Din fericire, există multe alte ingrediente nutritive care vor spori aroma și pot adăuga beneficii majore ceștii tale de cafea.

Peptidele de colagen

Dacă vrei să îți sporești aportul de proteine, poți lua în considerare adăugarea de peptide de colagen în cafea. Peptidele de colagen sunt lanțuri de aminoacizi ușor de absorbit în organism. Le poți adăuga atât în băuturile calde, cât și în cele reci.

Scorțișoara

Scorțișoara are o aromă caldă și picantă care se potrivește bine cu gustul bogat și ușor amar al cafelei. Dacă adaugi un strop de scorțișoară în cafea, te va ajuta să reduci cantitatea de zahăr pe care o folosești în cafea. De asemenea, scorțișoara promovează un nivel sănătos al zahărului din sânge.

Este plină de compuși antioxidanți și antiinflamatori, cum ar fi cumarina, acidul cinamic și eugenolul, care de asemenea ajută la reducerea inflamației din organism.

Pe lista de ingrediente pe care le poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul se află și ghimbirul, conform specialiștilor în nutriție, arată Health. Ghimbirul este un alt ingredient care contribuie în mod pozitiv la nivelul zahărului din sânge. Este renumit și pentru efectele antiinflamatorii puternice pe care le are.

Pudra de cacao

Pudra de cacao este bogată în magneziu și potasiu, nutrienți necesari pentru reglarea sănătoasă a tensiunii arteriale. Pudra este plină de compuși vegetali protectori benefici pentru sănătate și protejează împotriva deteriorării celulare. Poate fi adăugată în cafeaua neagră sau amestecată în băuturi cum ar fi caffe latte și cappuccino.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Plante ornamentale care alungă țânțarii: Soluții naturale pentru un spațiu plăcut și fără insecte

Bera Larisa

Publicat

în

Plante ornamentale care alungă țânțarii: Soluții naturale pentru un spațiu plăcut și fără insecte Pentru a ne bucura de vremea frumoasă fără a fi deranjați de țânțari, putem opta pentru plante ornamentale care nu doar că înfrumusețează spațiul, dar ajută și la alungarea insectelor neplăcute. Iată câteva plante care sunt extrem de eficiente în combaterea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea