Rămâi conectat

Curier Județean

Atletismul românesc pierde o sportivă cheie pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024: Florentina Iușco, suspendată pentru DOPAJ

Bera Larisa

Publicat

în

Atletismul românesc pierde o sportivă cheie pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024: Florentina Iușco, suspendată pentru DOPAJ

Atleta româncă Florentina Iușco nu va putea concura la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat joi, parțial, un apel al Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA) în urma unui test pozitiv al sportivei la o substanță interzisă, transmite Agerpres.

Citește și: Vasile Hârjoc a ajuns la Paris, la Jocurile Olimpice de Vară 2024: Atletul cugirean face turul Europei pe bicicletă și participă la diverse competiții pe traseu

Florentina Iușco, atletă care urma să participe la săritura în lungime și triplusalt la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost testată pozitiv pentru furosemid, un diuretic interzis de AMA/WADA, în urma unui control antidoping efectuat în afara competiției în aprilie anul trecut.

Deși Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a decis să-i aplice doar o mustrare și să nu impună o perioadă de ineligibilitate, argumentând că nu a fost vinovată și nu a existat neglijență din partea ei, AMA/WADA a contestat această hotărâre. În urma apelului, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a stabilit că Iușco nu a reușit să dovedească standardul necesar pentru a beneficia de statutul de „nevinovată” sau „neglijență semnificativă” și i-a aplicat o suspendare de doi ani, care va începe pe 1 februarie 2024.

Astfel, în urma suspendării Florentinei Iușco, atletismul românesc va fi reprezentat de 12 sportivi la JO 2024, iar delegația României va include un total de 106 sportivi.

Reacția din tabăra României

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, pentru Agerpres, că suspendarea pentru dopaj a atletei Florentina Iuşco, în urma unei decizii a Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care îi interzice acesteia participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, aduce o umbră de tristeţe.

„Absolut, aduce o umbră de tristeţe asupra evenimentului de azi (deschiderea Casei României la Paris, n. red.), dar nu ne putem abate de la regulament. Regulamentul este acelaşi pentru toată lumea indiferent de nume, cine încalcă regulile nu se suie în avionul pentru Jocurile Olimpice de la Paris”, a afirmat Mihai Covaliu, pentru Agerpres.

„Am fost înştiinţaţi şi noi la COSR de acest caz în mod oficial. Aşa cum am spus tot timpul, toţi sportivii au fost testaţi şi în cazul oricui există o urmă de suspiciune, măcar că va primi vreun verdict de tentativă de doping sau orice alta greşeală care este sancţionată de regulament, nu se va urca în avion pentru a merge la Jocurile Olimpice de la Paris. Acesta este regulamentul pentru toată lumea şi nu se abate nimeni de la el, pentru că trebuie respectat conform literei legii”, a precizat Mihai Covaliu.

Iuşco, atletă care urma să evolueze la Paris la săritura în lungime şi triplusalt, a fost testată pozitiv la furosemid, un diuretic pe lista interzisă a WADA, într-un control antidoping în afara competiţiei, în luna aprilie a anului trecut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | INCENDIU în satul Goești, din comuna Vidra: Resturi lemnoase, cuprinse de flăcări. Intervin pompierii din Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | INCENDIU în satul Goești, din comuna Vidra: Resturi lemnoase, cuprinse de flăcări. Intervin pompierii din Câmpeni Un incendiu a izbucnit joi noaptea în satul Goești, din comuna Vidra, unde resturi lemnoase au luat foc. Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU la o anexă gospodărească din Arieșeni: Intervin pompierii cu trei autospeciale Secția de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea