Rămâi conectat

Actualitate

5000 de lei de la stat pentru elevii din România. Condiții de acordare a suplimentului financiar

Bera Larisa

Publicat

în

5000 de lei de la stat pentru elevii din România. Condiții de acordare a suplimentului financiar

Ministrul Educației, Ligia Deca, a adus o veste excelentă pentru elevii din România, lansând în consultare publică un proiect menit să sprijine semnificativ absolvenții de clasa a VIII-a și de liceu.Conform acesteia, sumele oferite vor fi de 2.000 de lei, respectiv 5.000 de lei. Banii ar fi un real ajutor pentru elevi.

Citește și: Burse școlare 2024: Când intră bursele elevilor în luna iulie și câți bani vor primi. Cum se calculează bursa de merit

Ministerul Educației a anunțat un proiect destinat să sprijine elevii cu performanțe remarcabile la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Elevii din România care obțin media 10 la aceste examene vor primi câte 2.000 de lei pentru Evaluarea Națională și 5.000 de lei pentru Bacalaureat din partea statului.

Ligia Deca a explicat că această inițiativă ar putea stimula creșterea numărului de note maxime la examene, având în vedere că în 2024 s-au înregistrat cele mai puține medii de 10: doar 80 de elevi la Bacalaureat și 74 la Evaluarea Națională.

”Scopul proiectului de act normativ constă în susţinerea activităţii de înaltă performanţă din învăţământul preuniversitar.

Prezentul proiect de act normativ urmăreşte crearea cadrului normativ al stimulării performanţei şcolare înalte din învăţământul preuniversitar, răspunzând cerinţelor actuale determinate de schimbările produse în legislaţia şi practica naţională şi internaţională”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Astfel, Ministerul Educaţiei ar putea aloca 4.148.000 de lei în total, dintre care 4 milioane de lei pentru absolvenţii de liceu și 148.000 de lei pentru cei de clasa a VIII-a.

Proiectul pus sub consultare:

– Art. 1. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 2.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea națională, sesiunea 2024.
– Art. 2. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 5.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câți urși vor putea fi împușcați fără autorizație, pe județe: A fost adoptată Legea prin care pot fi împuşcaţi 481 de urşi anual

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câți urși vor putea fi împușcați fără autorizație, pe județe: A fost adoptată Legea prin care pot fi împuşcaţi 481 de urşi anual Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, 23 iulie 2024, decretul legat de promulgarea legii privind combaterea atacurilor urşilor bruni. Legea a fost adoptată în regim de urgenţă, săptămâna trecută, de deputaţi, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea