Rămâi conectat

Curier Județean

20 iulie 2024 | Adrian Păunescu, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Bera Larisa

Publicat

în

20 iulie 2024 | Adrian Păunescu, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Sâmbătă, 20 iulie 2024, la 81 de ani de la nașterea scriitorului Adrian Păunescu, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își propun să-l readucă în atenția publică, printr-un moment omagial.

Citește și: 19 iulie 2024 | „Șah-mat!” la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: expoziții, volume dedicate „sportului minții” și confruntări amicale

Vă invităm așadar alături de noi, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, la ora 12.00, pentru a participa la momentul depunerii de flori, la bustul lui Adrian Păunescu.

Cu informații despre scriitor și recomandări de carte vă așteptăm și pe pagina de Facebook a instituției, iar pentru a împrumuta oricare dintre cărțile sale, vă stăm la dispoziție la sediu, de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00. De asemenea, cei interesați pot consulta revista „Flacăra” la Secția Periodice a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Adrian Păunescu (n. 20 iulie 1943, Copăceni, județul Bălți, România, astăzi în Republica Moldova — d. 5 noiembrie 2010, București) a fost un autor, critic literar, eseist, director de reviste, poet, publicist, textier, scriitor, traducător și om politic român. Autorul a peste cincizeci de cărți, în majoritate volume de versuri, Păunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeți români contemporani. Cărțile sale au fost editate într-un tiraj record de peste un milion de exemplare.

Multe dintre poeziile sale au fost făcute cunoscute prin punerea lor pe muzică de către compozitori din genurile folk și rock, Adrian Păunescu colaborând direct cu muzicienii, îndeosebi în cadrul Cenaclului Flacăra.

„Va fi interesantă postumitatea mea. Vor fi, desigur, și uitări, vor apărea și atacuri nedrepte, dar scrisul meu se va despovăra de biografia autorului, în circulația lui printre oameni. Nu-mi pot închipui propria mea moarte și nici nu cred că ea e o trecere de zid. Aș fi fost curios să știu, totuși, ce iarbă va răsări, în timp, pe mormântul meu”, spunea scriitorul a cărui operă vă invităm să o revedeți, pentru a ne aduce aportul la neuitarea ei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare Acesta mai este judecat și pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă Un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, actr sexual cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea