Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Fața urâtă a Cetății Alba Carolina, locul unde se joacă ”spărgătorii de semințe” nu de nuci

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fața urâtă a Cetății Alba Carolina, locul unde se joacă ”spărgătorii de semințe” nu de nuci

Coji de seminţe și chiștoace de țigări, asta găsești dacă nu ai plecat în concediu și ai rămas în Alba Iulia sau și mai rău dacă ești cumva vreun turist rătăcit pe meleaguri albaiuliene și te hotărăști să faci o plimbare prin Cetatea Alba Carolina, care, la ceas de seară, capătă un iz de periferie urbană.

Supărarea cea mai mare este a comercianților din zonă care pe lângă nemulțumirile pe care le au legate de lipsa turiștilor, mai au de suportat și adunat și mizeriile lăsate în urmă de localnicii indiferenți.

Fiecare e liber să mănâce câte poftește, dar scuipă cojile în pungă sau în mână și mai apoi aruncă-le la coș. Așa este normal, spune un albaiulian care a și fotografiat ce au lăsat în urmă câțiva cetățeni certați cu bunul simț.

Citește și: FOTO | Jurnalistă venită pentru prima dată la Alba Iulia: ”Zici că ești în altă țară, doar că fără turiști. Pe aici, bate vântul”

”Sparge-mi-aș sămânța de floare să-mi sparg! Ce fain îi aici în cetate!

Mai vin! Parcă și sămânța are alt gust. Și când arunc chiștocu’ pe jos … altceva.

Dacă la anu’ dau ăștia sămânța și țâgările de gratis vin cu tăte neamurile și din țară și din străinătate. Să vadă și ei ce fain îi.

P.S. Aici și cetatea-i ca floarea soarelui”, a scris omul pe Facebook.

Mai mult, bărbatul mărturisește că de obicei mătură chiar el resturile lăsate pe jos de oameni, dar ieri a vrut să vadă ce se întâmplă și cum evident nu s-a schimbat nimic, acesta a pus de dimineață mâna pe mătura și a curățat chiar el.

Ne întrebăm atunci unde e demnitatea umană, simțul civic, responsabilitatea și respectul pentru puținele lucruri bune și frumoase de care orașul dispune în momentul de față?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: În timp ce APA CTTA Alba raționalizează apa în mai multe localități din județ, la Alba Iulia se udă din belșug gazonul

Ziarul Unirea

Publicat

în

În timp ce APA CTTA Alba raționalizează apa în mai multe localități din județ, la Alba Iulia se udă din belșug gazonul Raționalizarea apei potabile în județ provoacă mari nemulțumiri și probleme în rânul cetățenilor afectați de această măsură. În tot acest timp, la Alba Iulia gazonul se udă din belșug, în zona Casei de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea