Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

16 iulie | Ziua mondială a șerpilor: Care este rolul acestora în natură

Bera Larisa

Publicat

în

16 iulie | Ziua mondială a șerpilor: Care este rolul acestora în natură

Ziua Mondială a Șerpilor, sărbătorită pe 16 iulie, are scopul de a crește gradul de conștientizare privind cele peste 3.500 de specii de șerpi din întreaga lume. Dintre acestea, mai mult de 700 sunt veninoase, iar restul sunt constrictori.

Strămoșii șerpilor erau șopârle terestre care au trăit acum aproximativ 167 de milioane de ani și aveau picioare!

Șerpii sunt mereu „vigilenți”, deoarece dorm cu ochii deschiși, neavând pleoape, ci membrane care protejează globul ocular.

În căutarea prăzii, șerpii pot „gusta” aerul cu limba lor bifurcată, simțind chiar și prezența pericolului. Fiind incapabili să muște sau să mestece, își înghit victimele întregi.

Deși nu au urechi externe sau timpane, șerpii percep vibrațiile sonore prin pielea, mușchii și oasele lor, care transmit aceste vibrații către urechile interne.

Se hrănesc cu orice poate fi imobilizat și înghițit, iar cobrele regale sunt cunoscute pentru faptul că atacă și mănâncă alți șerpi, indiferent de specie.

Cele mai mici specii nu depășesc 10 cm, în timp ce altele, precum pitonii sau anacondele, pot depăși 10 metri.

Șerpii contribuie la salvarea vieților omenești, deoarece veninul unei vipere braziliene este utilizat în fabricarea medicamentelor pentru tratarea hipertensiunii arteriale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

16 iulie 1054 | Marea Schismă: Evenimentul care a întrerupt recunoașterea reciprocă între Biserica Romei și Biserica Greacă

Bera Larisa

Publicat

în

16 iulie 1054 | Marea Schismă: Evenimentul care a întrerupt recunoașterea reciprocă între Biserica Romei și Biserica Greacă Marea Schismă din 1054 a fost un eveniment care a întrerupt recunoașterea reciprocă între Biserica Romei (creștinismul apusean) și Biserica Greacă (creștinismul de tradiție bizantină). Anul în care s-a petrecut este 1054, deși tensiunile datau de multă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea