Ce este furtuna electrică și când ajunge în România. „Cupola de foc” va trece și îi iau locul vijeliile, ploile abundente cu tunete şi fulgere
Ce este furtuna electrică și când ajunge în România. „Cupola de foc” va trece și îi iau locul vijeliile, ploile abundente cu tunete şi fulgere
Vremea caniculară îi face pe români să se întrebe când vin ploile. Conform specialiştilor vom avea parte de un nou fenomen special – furtuna electrică.
Aceasta va ajunge în România imediat ce “cupola de foc” va trece de ţara noastră. Până atunci, însă, temperaturile de 40 de grade vor fi la ordinea zilei, ceea ce va duce la un stres termic ieşit din comun.
Citește și: Cum va fi vremea până în 5 august 2024: Temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă în toată ţara. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni
Ce este furtuna electrică şi când ajunge în România
După săptămâni de caniculă şi secetă, românii s-au săturat de temperaturi ridicate. Aceştia speră la ploi şi la o vreme mai răcoroasă cât mai curând. Potrivit Accuweather, la jumătatea lunii iulie este aşteptată furtuna electrică, un fenomen special care aduce vijelii, ploi abundente, tunete şi fulgere, dar şi intensificări ale vântului.
Acest fenomen meteorologic este cauzat, conform specialiştilor, de oscilaţiile mari de temperaturi. Se pare că valorile vor scădea brusc de pe 19 iulie, ceea ce va duce la furtuni puternice cu descărcări electrice. Temperaturile nu vor mai depăşi 30 de grade Celsius, iar începând cu 20 iulie, furtuna electrică îşi va face simţită prezenţa pe tot teritoriul.
Până atunci, însă, cupola de foc din România face ca totul să fie insuportabil. Lipsa ploilor şi canicula au afectat deja culturile din sudul ţării, fermierii fiind disperaţi. Aceştia încă mai speră la o minune care să le salveze producţia.
Cum va fi vremea în România până în august
Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Astfel, în intervalul 9 iulie – 5 august, valul de căldură va persistă şi chiar se va intensifica pe parcursul acestei săptămâni.
“Pe parcursul acestei săptămâni, va fi caniculã în majoritatea zonelor. Iar stresul termic va fi în accentuare de la o zi la alta. Temperaturile maxime de la umbră se vor încadra între 32 şi 40 de grade Celsius, Cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 16 şi 25 de grade, caracterizând o serie de nopți tropicale.
Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi în cea mai mare parte a ţãrii. Astfel valorile resimțite vor trece cu ușurință de 40 de grade.
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza, când vor fi averse slabe, descãrcãri electrice şi uşoare intensificãri ale vântului, local în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, precum şi în nordul Carpaţilor Orientali”, spun spcialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.
În cea de-a doua săptămână din iulie, temperaturile continuă să crească mai mult decât este normal, acestea depăşind cu uşurinţă 40 de grade Celsius.
Între 22 şi 29 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori normale, iar regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.
În prima săptămână a lui august, temperaturile cresc din nou, în special în zona sudică. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii