Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultate admitere colegii militare 2024: Au fost publicate rezultatele la repartizarea computerizată la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate admitere colegii militare 2024: Au fost publicate rezultatele la repartizarea computerizată la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Rezultatele inițiale ale repartizării în liceele militare au fost publicate de Ministerul Educației joi, 11 iulie 2024, pe admitere.edu.ro.

Vezi AICI rezultate admitere 2024 la colegiile militare

În acest an, cea mai mare medie de admitere la Colegiul Național Militar Alba Iulia este 9,96 și aparține unui candidat care provine de la o școală din Sibiu. Ultima medie de admitere anul acesta este de 7,94. Rezultatele finalevor fi publicate abia după ce candidații își vor confirma locurile.

Citește și: ADMITERE LICEU 2024 în Alba: S-a publicat ierarhia elevilor, pe edu.ro, după notele obținute la Evaluarea Națională

Aproape 250 de candidați din 10 județe – Alba, Mureş, Cluj, Sălaj, Sibiu, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara – au susținut proba scrisă în data de 24 mai pentru admiterea la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, aceștia putând opta pentru oricare din cele cinci colegii militare.

Există 5 colegii naționale militare în România:

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza;
Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia;
Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;
Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova;
Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța.

Sunt 816 elevi admiși și 700 care nu au intrat la vreun liceu militar, arată rezultatele inițiale de pe admitere.edu.ro.

La repartizarea inițială în liceele militare 2023, erau peste 810 de elevi admiși și aproape 520 care nu au fost admiși.

Ce urmează. Până vineri, 12 iulie, elevii pot confirma locurile

Potrivit calendarului de admitere la liceele militare 2024, solicitarea, în scris, pentru renunțarea la locul obținut, după caz, se face până vineri, 12 iulie, la ora 14:00.

Confirmarea locului ocupat, prin completarea Cererii de înscriere în colegiu (e-mail, online) are loc joi și vineri, mai exact 11-12.07.2024, până la ora 16:00.

Urmează apoi completarea locurilor rămase libere ca urmare a renunțării la locul obținut, prin repartizarea manuală centralizată: 15.07.2024, orele 08:00 – 13:00.

Transmiterea listei candidaților declarați „ADMIS”, în format electronic, la Centrul Național de Admitere, prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată se face pe 15 iulie.

Afișarea rezultatelor finale este pe 15 iulie, luni, după ora 15:00.

Transmiterea dosarului candidatului, completat cu „Cererea de înscriere” și „Fișa de echipare” completată, prin grija comandantului colegiului unde elevul a susținut testul grilă, la colegiul unde acesta a fost declarat admis: până cel târziu la data de 18.08.2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sâmbătă | Tradiții culturale la Mogoș – Claca la coasă și balul cosașilor, spectacolele folclorice, joc și voie bună, pe Muntele Bîrleștilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbătă | Tradiții culturale la Mogoș – Claca la coasă și balul cosașilor, spectacolele folclorice, joc și voie bună, pe Muntele Bîrleștilor Sâmbătă, 17 august 2024, are loc o nouă ediție a proiectului cultural-științific și educativ Ovidiu Bîrlea – Tradiții culturale la Mogoș. În data de 17 august 2024 sunteți invitați la o nouă întâlnire […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea