Rămâi conectat

Curier Județean

Asigurare de sănătate gratuită în Uniunea Europeană pentru cetățenii români: Cum să obții gratuit cardul european de sănătate

Bera Larisa

Publicat

în

Asigurare de sănătate gratuită în Uniunea Europeană pentru cetățenii români: Cum să obții gratuit cardul european de sănătate

Puțini români știu că pot beneficia complet gratuit de asigurare de sănătate pentru călătoriile lor în țările Uniunii Europene.

Citește și: Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS

Stone, Staffordshire / UK – April 27 2027: European Health Insurance Card hold in hand. The EHIC card covers you against illness or injury in Europe.

Procedura este simplă și accesibilă: completarea unei cereri online din confortul casei este tot ce este necesar. Cardul european de sănătate va fi livrat direct acasă prin intermediul Poștei Române, fără nici un cost suplimentar.

Pentru a obține un card european de sănătate pentru asigurare gratuită în Uniunea Europeană, trebuie să accesezi site-ul www.cardeuropean.ro și să îți creezi un cont. Trebuie să completați o cerere în care trebuie să includeți datele personale și să încărcați o fotografie a cărții de identitate, împreună cu o dovadă a calității de asigurat, cum ar fi o adeverință de la serviciu. Pentru copii, nu este necesară o dovadă suplimentară.

România, în calitate de membru al Uniunii Europene, permite tuturor cetățenilor să beneficieze de servicii medicale gratuite în 26 de state europene, inclusiv în Spațiul Economic European (Islanda, Liechtenstein, Norvegia), Confederația Elvețiană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Deși în unele țări poate fi necesară o mică contribuție financiară pentru anumite servicii, majoritatea oferă acces gratuit mai ales la serviciile de urgență.

Cardul european de sănătate, valabil timp de doi ani, ajunge la solicitant în aproximativ trei luni de la depunerea cererii. Este important de menționat că perioada de valabilitate a cardului începe de la data depunerii solicitării, nu de la data primirii acestuia.

„Având în vedere că România este stat membru al Uniunii Europene, calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România este recunoscută pe teritoriul oricărui stat membru al UE/SEE/Confederației Elvețiene/Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în baza documentelor de deschidere de drepturi emise în aplicarea legislației comunitare”, se specifică pe site-ul European Health Insurance Card.

Prin urmare, odată ce ai primit cardul, beneficiezi de asigurare de sănătate pentru o perioadă de un an și nouă luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șoferii din Alba pericol pe drumurile publice: Mai multe infracțiuni rutiere depistate de polițiști în weekend

Bera Larisa

Publicat

în

Șoferii din Alba pericol pe drumurile publice: Mai multe infracțiuni rutiere depistate de polițiști în weekend Mai mulți șoferi din județul Alba au fost surprinși de polițiști conducând sub influența alcoolului sau fără permis, punând astfel în pericol siguranța tuturor participanților la trafic. Citește și: Tată și fiu din Roșia Montană, REȚINUȚI de polițiști, după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea