Rămâi conectat

Actualitate

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare

Programul „Rabla pentru Electrocasnice” nu se va mai desfășura în 2024, pentru faptul că Ministerul Mediului, Apel și Pădurilor nu a prioritizat acest program.

„Politicile, strategiile de mediu și prioritizarea lansării programelor sunt stabilite la nivelul autorității centrale de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în coordonarea căreia se află Administrația Fondului pentru Mediu. În baza acestora, conform OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru Mediu și a bugetului aprobat, AFM deschide noile sesiuni de finanțare, în vederea susținerii politicilor asumate la nivel național”, a transmis AFM pentru „Adevărul”.

De asemenea, în Bugetul de Venituri și Cheltuieli al Fondului pentru mediu pentru anul 2024 nu sunt prevăzute fonduri pentru lansarea unei sesiuni suplimentare de finanțare prin care solicitanții să beneficieze de suport financiar pentru înlocuirea echipamentelor electrice și electronice de uz casnic, uzate, cu unele noi, mai performante din punct de vedere energetic.

Citește și: Programul ”Rabla pentru tractoare” va fi lansat în România: Sprijin de până la 20.000 de euro pentru fermieri

Potrivit unei analize realizată anul trecut de Reveal Marketing Research, 70% dintre români își achiziționează aparate electrocasnice noi atunci când cele vechi se strică, în timp ce 31% declară că le cumpără atunci când descoperă promoții avantajoase, iar 17% deoarce își doresc dotarea casei cu tehnologii noi/ inovații.

În funcție de gen, observăm că femeile se diferențiază ca fiind mai pragmatice, acestea obișnuind în mai mare măsură să înlocuiască un aparat electrocasnic ce s-a stricat cu unul nou (75% vs. 65% barbați), iar bărbații ca fiind mai atrași de urmărirea și achiziționarea noilor tehnologii (21% vs. 14% femei).

De asemenea, presiunile economice îi fac pe români mai chibzuiți, procentul celor care aleg să repare electrocasnicele stricate crescând semnificativ comparativ cu 2021, ajungând de la 6% la 15% în prezent.

Tot din dorința de economisire, programul Rabla pentru electrocasnice se bucură de o popularitate crescută în rândul românilor, 64% manifestându-și interesul de a se înscrie în program, în timp ce un procent de 6% declară că sunt deja înscriși.

Majoritatea consumatorilor (70%) aleg electrocasnicele în funcție de preț, iar promoțiile la electrocasnice (46%) s-au dublat ca importanță în decizia de achiziție comparativ cu anul 2021, arată specialiștii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Reguli noi pentru șoferi: Ce se întâmplă dacă conducătorii auto refuză primirea procesului verbal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reguli noi pentru șoferi: Ce se întâmplă dacă conducătorii auto refuză primirea procesului-verbal Poliția anunță reguli noi în cazul șoferilor care sunt amendați contravențional și refuză primirea procesului-verbal. Dacă aceștia sunt înregistrați audio-video în timpul refuzului, procedura comunicării procesului-verbal se consideră îndeplinită, potrivit News.ro. Conform noilor prevederi, dacă persoanele sancționate contravențional sunt înregistrate de polițist […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea