Rămâi conectat

Curier Județean

Autoritățile pregătesc noi taxe: TVA ar putea crește la 21% în 2025. Scenarii în discuție

Bera Larisa

Publicat

în

Autoritățile pregătesc noi taxe: TVA ar putea crește la 21% în 2025. Scenarii în discuție

Autoritățile române anticipatează introducerea unor noi taxe începând din anul viitor, iar una dintre cele mai discutate măsuri este posibila creștere a cotei TVA. Economisții avertizează că taxa pe valoare adăugată ar putea ajunge la pragul de 21%, ceea ce ar avea un impact semnificativ asupra prețurilor din diverse sectoare economice. În acest context, firmele și companiile din industria ospitalității deja evaluează mai multe scenarii posibile, cu avertismente că aceste măsuri ar putea conduce la creșterea costurilor și a prețurilor pentru servicii.

Citește și: 1 iulie 2024: Impozit de 70% pentru anumite tipuri de venituri. Care sunt persoanele vizate

„Tot timpul se scumpesc. Guvernantii gasesc toate motivele sa scumpeasca, comerciantii la fel. Toate guvernele de pana acum n-au facut decat sa mareasca taxele fiindca nu sunt in stare sa faca economia sa mearga”, spune un roman.

Iar majorarea taxelor va continua. Analiștii estimează anul viitor va veni nota de plată pentru toate creșterile de pensii și salarii din acest an. Statul are nevoie de bani la buget și experții vorbesc despre o măsură dură: creșterea taxei pe valoare adăugată.

„Este posibil ca rata tva generala sa creasca de la 19 catre 21 sau 22%. Primul impact se va vedea in preturi. Preturile practic vor creste cu aceasta cota de TVA. E posibil ca anumite cote reduse in prerzent sa fie majorate vatre 14,15%, poate catre cea standard”, a explicat Adrian Codîrlașu, analist financiar, vicepreședintele Asociației Analiștilor Financiari Bancari din România.

Mai multe industrii atrag atenția că ne așteptăm la un val de scumpiri.

„In momentul in care am avut cresteri pe energie electrica sau dupa pandemie, cand au venit cresteri pe toate, si noi am fost nevoiti, impinsi sa crestem preturile. Acelasi lucru probabil se va intampla si cu TVA. In loc sa iesim de 3 sau de 4 ori pe saptamana la masa, o sa iesim odata sau de 2 ori. Impactul va fi destul de puternic in consum”, a declarat Radu Tanase, reprezentant HORA.

De anul viitor ar putea fi implementată și impozitarea progresivă a veniturilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 15.07-21.07.2024 și suplimentar pentru intervalul 08.07-14.07.2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 15.07-21.07.2024 și suplimentar pentru intervalul 08.07-14.07.2024 Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Alba anunță întreruperea în alimentarea cu energie electrică. Intreruperile programate pentru intervalul 15.07-21.07.2024 Nr. crt. ADRESA INTERVAL 1. CRACIUNELU DE JOS, Strada 23 AUGUST partial, Strada 6 MARTIE partial, Strada CLOSCA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea