Rămâi conectat

Actualitate

Bacalaureat 2024: Elevii susțin astăzi proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Ce reguli trebuie să respecte elevii

Bera Larisa

Publicat

în

Bacalaureat 2024: Elevii susțin astăzi proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Ce reguli trebuie să respecte elevii

Marți, 2 iulie, elevii susțin proba obligatorie a profilului în cadrul examenului național de Bacalaureat 2024, având de ales între Matematică și Istorie, în funcție de profilul lor. Seria probelor scrise a început ieri, 1 iulie, cu examenul la Limba și literatura română.

Citește și: Bacalaureat 2024: Baremele de corectare la proba scrisă la Limba română au fost publicate oficial de Ministerul Educației

Urmează proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar joi va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă, Limba și literatura maternă, se va desfășura vineri.

Luni, elevii au susținut proba scrisă de Limba și literatura română, cu o rată de participare de 98,3%. Dintre cei 125.694 de candidați înscriși, 123.583 au fost prezenți, iar 2.077 au fost absenți. Ministerul Educației a raportat că 34 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Reguli în timpul examenului

Pentru examenul de Bacalaureat 2024, elevii trebuie să respecte câteva reguli esențiale. Candidații vor putea intra în centrul de examen de la 7.30 la 8.30. Este interzisă aducerea unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, poșete, telefoane, dispozitive audio-video, materiale de inspirație (manuale, notițe, ciorne), dicționare sau calculatoare.

De asemenea, comunicarea cu alți candidați, copierea, transmiterea de materiale pentru copiat, schimbul de foi, ciorne sau notițe nu sunt permise. Orice formă de deranjare a candidaților sau nerespectarea instrucțiunilor supraveghetorilor este strict interzisă.

Elevii pot avea asupra lor doar buletinul sau cartea de identitate, materiale de scris precum pix albastru, creion, radieră și riglă transparentă. De asemenea, este permisă aducerea unei sticle de apă transparentă, fără etichetă, pentru hidratare, conform Edu.ro.

Candidații care încalcă regulile menționate vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu și indiferent de cine le-a introdus – candidați, cadre didactice sau alte persoane. Această încălcare va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații eliminați nu vor mai putea participa la probele următoare și vor fi declarați „eliminați din examen”. De asemenea, notele obținute la probele promovate anterior eliminării, inclusiv cele pentru evaluarea competențelor lingvistice și digitale, nu vor fi recunoscute în sesiunile viitoare.

Candidații care nu respectă regulamentul nu vor avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Cele două sesiuni la care nu vor putea participa nu includ sesiunea specială a examenului de Bacalaureat.

Afişarea primelor rezultate (în centrele de examen şi online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

2-3 iulie 2024 | COD PORTOCALIU de FURTUNI în Alba și alte zone din țară: Averse torențiale, descărcări electrice, grindină și rafale de vânt de 70…90 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

2-3 iulie 2024 | COD PORTOCALIU de FURTUNI în Alba și alte zone din țară: Averse torențiale, descărcări electrice, grindină și rafale de vânt de 70…90 km/h Meteorologii ANM au emis marți o nouă atenționare cod portocaliu de furtună valabilă în intervalul 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10, în Alba și alte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea