Bacalaureat 2024: Elevii susțin astăzi proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Ce reguli trebuie să respecte elevii
Bacalaureat 2024: Elevii susțin astăzi proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Ce reguli trebuie să respecte elevii
Marți, 2 iulie, elevii susțin proba obligatorie a profilului în cadrul examenului național de Bacalaureat 2024, având de ales între Matematică și Istorie, în funcție de profilul lor. Seria probelor scrise a început ieri, 1 iulie, cu examenul la Limba și literatura română.
Urmează proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar joi va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă, Limba și literatura maternă, se va desfășura vineri.
Luni, elevii au susținut proba scrisă de Limba și literatura română, cu o rată de participare de 98,3%. Dintre cei 125.694 de candidați înscriși, 123.583 au fost prezenți, iar 2.077 au fost absenți. Ministerul Educației a raportat că 34 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Reguli în timpul examenului
Pentru examenul de Bacalaureat 2024, elevii trebuie să respecte câteva reguli esențiale. Candidații vor putea intra în centrul de examen de la 7.30 la 8.30. Este interzisă aducerea unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, poșete, telefoane, dispozitive audio-video, materiale de inspirație (manuale, notițe, ciorne), dicționare sau calculatoare.
De asemenea, comunicarea cu alți candidați, copierea, transmiterea de materiale pentru copiat, schimbul de foi, ciorne sau notițe nu sunt permise. Orice formă de deranjare a candidaților sau nerespectarea instrucțiunilor supraveghetorilor este strict interzisă.
Elevii pot avea asupra lor doar buletinul sau cartea de identitate, materiale de scris precum pix albastru, creion, radieră și riglă transparentă. De asemenea, este permisă aducerea unei sticle de apă transparentă, fără etichetă, pentru hidratare, conform Edu.ro.
Candidații care încalcă regulile menționate vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu și indiferent de cine le-a introdus – candidați, cadre didactice sau alte persoane. Această încălcare va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații eliminați nu vor mai putea participa la probele următoare și vor fi declarați „eliminați din examen”. De asemenea, notele obținute la probele promovate anterior eliminării, inclusiv cele pentru evaluarea competențelor lingvistice și digitale, nu vor fi recunoscute în sesiunile viitoare.
Candidații care nu respectă regulamentul nu vor avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Cele două sesiuni la care nu vor putea participa nu includ sesiunea specială a examenului de Bacalaureat.
Afişarea primelor rezultate (în centrele de examen şi online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii