Alege cosmeticele în funcţie de vârstă
Alegerea cosmeticelor în funcţie de vârstă este foarte importantă. Efectele unor produse nepotrivite nu se văd imediat, dar în timp utilizarea incorectă lasă urme adânci pe pielea ta. Iată ce cosmetice să foloseşti, în funcţie de vârsta ta:
lPână în 12 ani
Majoritatea marilor companii de cosmetice pun la dispoziţia clienţilor o gamă de produse cosmetice special concepute pentru copii. Asta nu înseamnă că un copil ar trebui să folosească machiaj. Chiar şi un ruj discret arată urât pe buzele unei fetiţe. Un balsam de buze cu propolis, vaselină, miere sau gust de fructe va arăta mult mai ok pe buzele unei fetiţe mici. După baie, pielea copilului poate fi hidratată cu un ulei de corp. Aceste produse sunt suficiente pentru o fată cu vârsta de până în 12 ani.
lAdolescentă 13-18 ani
În această perioadă pielea adolescenţilor se confruntă cu coşuri, puncte negre, puncte albe şi sebum în exces. Multe fete folosesc un fond de ten gros şi pudră din belşug pentru a masca imperfecţiunile feţei, dar acest lucru mai rău agravează condiţia tenului. Cel mai important lucru, în aceşti ani ca şi pe viitor, este menţinerea pielii curate. Pe piaţă sunt disponibile nenumărate produse special concepute pentru pielea acneică a adolescenţilor. Cu timpul, fetele îşi vor da seama ce produse li se potrivesc mai bine. O adolescentă are nevoie de : un lapte demachiant hidratant, o loţiune matifiantă, o mască potrivită tipului de ten aplicată o dată pe săptămână şi o cremă pentru a ţine sub control coşurile. La această vârstă, domnişoarele trebuie să se bucure de tinereţea lor şi să nu încerce să pară mai mature, cu ajutorul machiajului în exces.
l19-26 de ani
În aceşti ani, pielea nu are nevoie de o atenţie foarte mare. O bună cremă hidratantă şi un gel de curăţare zilnică ar trebui să fie suficiente pentru a menţine o piele curată şi sănătoasă. Este încă prea devreme pentru folosirea produselor anti-îmbătrânire. Pielea este încă elastică, de aceea nu are nevoie de un ajutor suplimentar din partea cremelor. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru pielea ta este să foloseşti produse cu factor de protecţie solară, minumim 15. Imperfecţiunile pielii pot fi evitate şi uşor eliminate printr-o rutină de curăţare şi îngrijire a tenului. La fel, un aport constant de fructe şi legume proaspete ajută enorm calitatea pielii.
l26-35 de ani
Femeile aflate la aceste vârste trebuie să fie atente la influenţele negative care le pot afecta tenul: somnul insuficient, fumatul, stresul, schimbările hormonale îşi pun amprenta asupra pielii. Este o perioadă potrivită pentru a folosi o combinaţie adecvată între o cremă de zi, o cremă de noapte şi o cremă special concepută pentru zona ochilor. Femeile trebuie să continue aplicarea produselor care conţin factor de protecţie solară, pentru a preveni îmbătrânirea prematură. În jurul vârstei de 30 de ani încep să apară primele semne ale îmbătrânirii: linii subţiri în jurul gurii şi a ochilor şi pete maro.
lPeste 35 de ani
După vârsta de 35 de ani, femeile trebuie să folosească produse cu efect anti-îmbătrânire. Trebuie să foloseşti seruri şi creme speciale atât ziua cât şi noaptea şi, obligatoriu, o cremă pentru ochi. Menţine-ţi în permanenţă pielea curată şi nu folosi prea mult machiaj. Evită culorile prea deschise atunci când te machiezi, deoarece te fac să pari mai bătrână decât eşti în realitate. Esenţială în această perioadă este hidratarea constantă a pielii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea Ta
FOTO ȘTIREA TA | Pericol de accidente rutiere pe drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din Alba: „Atenție!”
FOTO ȘTIREA TA | Pericol de accidente rutiere pe drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din Alba: „Atenție!” Drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din județul Alba, este înzăpezit și plin de gheață. Un pericol pentru participanții la traficul rutier, se arată într-un avertisment public lansat pe „Comuna Ponor, județul Alba”. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Sportacum 3 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918