Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Nanoroboții ar putea fi cheia nemuririi: Un cunoscut om de știință afirmă că în curând oamenii vor avea o speranță de viață de până la 1000 de ani

Bera Larisa

Publicat

în

Nanoroboții ar putea fi cheia nemuririi: Un cunoscut om de știință afirmă că în curând oamenii vor avea o speranță de viață de până la 1000 de ani

Nemurirea este o idee ancestrală care a fascinat omenirea de-a lungul secolelor. În căutarea sa, mulți au explorat diverse metode, dar futurologul Raymond Kurzweil consideră că am putea fi pe punctul de a găsi o soluție viabilă. Conform noii sale cărți, nanoroboții ar putea fi cheia pentru oprirea îmbătrânirii umane și pentru a ne oferi posibilitatea de a trăi mii de ani, conform informațiilor de pe bgr.com.

Desigur, există numeroase preocupări legate de posibilitatea de a trăi mii de ani – ba chiar și pentru eternitate. Cu toate acestea, noile terapii anti-îmbătrânire rămân un obiectiv comun pentru cercetătorii de prestigiu. Pe măsură ce mulți se străduiesc să încetinească deteriorarea corpului nostru și să ne prelungească viața, alții, precum Kurzweil, par să adopte obiective mai ambițioase.

Kurzweil scrie mult despre utilizarea nanotehnologiei în acest scop, atât în noua sa carte intitulată The Singularity is Nearer, cât și într-un eseu publicat în Wired. Ambele discută despre îmbinarea biotehnologiei cu inteligența artificială pentru a ne ajuta să ne depășim viețile umane slabe, reducând cât mai mult posibil îmbătrânirea umană.

Multe terapii anti-îmbătrânire caută să reducă aceste erori, permițând organismului să se repare mai repede – încetinind astfel îmbătrânirea în ansamblu. Pentru Kurzweil, singura soluție în acest caz este „vindecarea îmbătrânirii însăși”.

Un obiectiv măreț, cu siguranță. Desigur, Kurzweil recunoaște că proiecțiile sale pot părea absurde în acest moment, dar el crede că progresele în domeniul nanoroboților medicali ne vor ajuta în curând să vindecăm îmbătrânirea umană în toate domeniile. Fiecare corp uman ar putea avea nevoie chiar și de câteva sute de miliarde de nanoroboți pentru a repara și spori organele care se degradează și pentru a le menține în stare optimă de funcționare.

Totuși, aceasta este doar viziunea unei singure persoane asupra viitorului. Așadar, dacă ideea de a avea sute de milioane de nanoboți care să vă străbată corpul nu este tocmai atrăgătoare, probabil că nu sunteți singurul. Va fi interesant de văzut dacă previziunile lui Kurzweil se vor adeveri – deși, având în vedere stadiul actual al inteligenței artificiale, nu prea îmi țin respirația.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

FOTO | Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș va reprezenta Alba la faza naţională ”Sanitarii Pricepuţi”: Aproximativ 300 de elevi din județ au participat la etapa județeană a concursului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș va reprezenta Alba la faza naţională ”Sanitarii Pricepuţi”: Aproximativ 300 de elevi din județ au participat la etapa județeană a concursului Circa 300 de copii au participat la „Sanitarii Pricepuți”, etapa județeană a celui mai longeviv și cel mai important concurs de educație pentru sănătate și prim ajutor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea