Rămâi conectat

Actualitate

Vești bune! Starea de sănătate a actorului Florin Piersic s-a ameliorat. Evoluția este favorabilă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vești bune! Starea de sănătate a actorului Florin Piersic s-a ameliorat. Evoluția este favorabilă

Evaluarea pacientului Florin Piersic, realizată duminică de către echipa medicală, arată o ameliorare a stării generale, concomitent cu procesul de normalizare a indicatorilor biologici şi de evoluţie favorabilă a plăgii operatorii, au informat reprezentanţii Spitalului de Ortopedie „Foişor” într-un comunicat remis presei.

Starea generală a actorului Florin Piersic, supus joi unei intervenţii pentru scoaterea unei proteze de genunchi care i-a provocat o infecţie severă, se ameliorează, transmit reprezentanţii Spitalului Foişor, unde acesta este internat. Ei precizează că actorul se mobilizează şi are un tonus psihic bun.

”Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineaţa de 12.05.2024 de către echipa medicală, arată o ameliorare a stării generale, concomitent cu procesul de normalizare a indicatorilor biologici şi de evoluţie favorabilă a plăgii operatorii”, a anunţat duminică, la prânz, unitatea sanitară.

Citește și: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

De asemenea, a precizat că ”pacientul se mobilizează şi prezintă un tonus psihic bun”.

Sâmbătă, Spitalul Foişor anunţa că starea actorului s-a ameliorat, precizând că actorul este cooperant şi s-a ridicat în picioare la marginea patului.

”Evaluarea pacientului Florin Piersic, realizată în dimineaţa zilei de 11.05.2024, indică o îmbunătăţire a valorilor/indicatorilor biologici şi o ameliorare a stării generale. A început procesul de mobilizare activă a pacientului, care este cooperant şi care s-a ridicat în picioare la marginea patului, după mai multe săptămâni”, transmitea unitatea snaitară.

Vineri, aceştia spuneau că starea actorului este uşor îmbunătăţită.

”În urma evaluării din această dimineaţă, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legaţi de inflamaţie s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur”, menţiona aceeaăi sursă.

De asemenea, reprezentanţii Spitalului Foişor precizau că perioada critică postoperatorie este de 72 de ore.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul ”Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea