Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia

Un partid politic, mai exact Partidul Național Conservator Român, filiala Alba, a depus o contestație împotriva candidaturii pentru funcția de primar a doamnei Dana Nanu, candidata Alianței Dreapta Unită la Primăria Alba Iulia.

În principal, în contestație se invocă faptul că președintele ales al USR, Beniamin Todosiu, și-a dat demisia și a trecut la PSD. Potrivit statutului USR, pentru președintele filialei județene nu există interimat. Astfel, președintele USR Cătălin Drulă nu ar putea delega funcția de președinte a unei filiale, se conchide în contestație.

”Candidaturile depuse nu sunt în conformitate cu legislația în vigoare, deoarece Filiala Județeană a USR Alba nu are conducere statutară, persoana desemnată, respectiv dl. Bogdan Dogar, nu este ales conform statutului partidului USR iar președintele ales Beniamin Teodosiu și-a dat demisia și este membru PSD.

Astfel, la USR conform statutului, nu există interimat astfel că președintele poate fi doar ales. Chiar dacă există împuternicirea dată de președintele Cătălin Drulă d-lui Bogdan Dogar, această împuternicire ar fi valabilă doar dacă Filiala Județeană nu ar fi constituită și dacă conducerea USR la nivel național (Biroul Național al USR/ Președintele Partidului) ar putea lua decizii în numele sau pentru Organizația Județeană a USR Alba.

Conform statutului partidului, nici Biroul Național și nici președintele Cătălin Drulă, nu pot lua decizii în numele sau pentru organizația județeană a USR”, se arată în contestația formulată de Hațegan Marius Adrian, în calitate de președinte interimar al PNCR Filiala Alba.

Contestația are stabilit termen pentru astăzi la ora 14.00, fiind citați de îndată Biroul Electoral al Circumscripției Electorale nr. 1 – Alba Iulia, Alianța Dreapta Unită – USR-PMP-FORȚA DREPTEI și Nanu Dana-Elisabeta.

UPDATE: Soluția pe scurt: Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată având ca obiect contestație la legea electorală, formulată de contestatorul Partidul Național Conservator Român, Filiala Alba, reprezentat prin președinte interimar Hațegan Marius-Adrian, cu sediul în *, formulată în contradictoriu cu jntimații Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Alba lulia, cu sediul în *, Alianța DREAPTA UNITĂ – USR – PMP – FORȚA DREPTEI, cu sediul în * și Nanu Dana-Elisabeta, cu domiciliul în *.

Obligă contestatorul la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 5.000 lei către intimata Alianța DREAPTA UNITĂ – USR – PMP – FORȚA DREPTEI (onorariu avocațial). Cu drept de apel, în termen de 24 de ore de la pronunțare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Alba (e- mail: [email protected]), în temeiul disp. art. 54 alin. 6 din Legea nr. 115/2015. Potrivit art. 54 alin. 5 teza a ll-a din Legea nr. 115/2015, prezenta hotărâre nu se comunică. în temeiul art. 54 alin 8 din Legea nr. 115/2015, dispune ca, în situația în care prezenta rămâne definitivă la Judecătoria Alba lulia, aceasta să se comunice, în copie legalizată, cu mențiunea „definitivă”, Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Alba lulia.

Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 3 mai 2024, la ora 15:50.
Document: Hotărâre 622/2024 03.05.2024

UPDATE:

Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia a fost atacată cu apel, iar Dana Nanu și Dreapta Unită au câștigat și în apel.

Tip soluție: Respingere apel Soluția pe scurt: Respinge apelul declarat de petentul Partidul Național Conservator Român Filiala Alba împotriva sentinței civile nr. 622/3.05.2024, pronunțată de Judecătoria Alba Iulia în dos. nr. 3837/176/2024. Obligă petentul la plata sumei de 3000 lei în favoarea intimatei Alianța Dreapta Unită, precum și la plata sumei de 5000 lei în favoarea intimatei Nanu Dana Elisabeta, cu titlu de cheltuieli de judecată în apel.

Definitivă. Pronunțată azi, 4 Mai 2024, prin punerea soluției la dispoziția părților prin grefa instanței. Document: Hotărâre 228/2024 04.05.2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pană GLOBALĂ după ce serviciile Microsoft au picat: Haos în bănci, spitale, aeroporturi și magazine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pană GLOBALĂ după ce serviciile Microsoft au picat: Haos în bănci, spitale, aeroporturi și magazine Pană globală vineri, 19 iulie 2024, după ce Microsoft a anunțat o întrerupere a serviciilor care afectează aplicațiile sale Microsoft 365. Potrivit CNN și Sky News, întreprinderi din întreaga lume au fost afectate, printre care și companii aeriene, bănci și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea