Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1.

Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în minimum de partide. Nu a fost nici măcar satisfacția unei victorii care să prelungească lupta pentru cel mai râvnit trofeu intern.

În al 3-lea meci a fost Volei Alba Blaj – CSO Voluntari 1-3 (25-19, 22-25, 19-25, 17-25). Într-o confruntare care a durat 107 minute, cele mai multe puncte le-au realizat Drussyla Costa – 22, respectiv Heydi Casanova – 19, raportul așilor fiind 1-3, iar cel al blocajelor 6-8.

Aflată sub presiune, Volei Alba Blaj a încercat să relanseze lupta pentru titlu, având parte de o atmosferă de senzație în „Alba Blaj” Arena, cu peste 1400 de fani alături. Tristețe pentru echipa care a dominat voleiul autohton feminin în ultimul deceniu, noua campioană declanșând fiesta tocmai în „casa” Blajului! S-a jucat cu trofeul pe masă, iar Blajul a căzut după primul parțial și nu a izbutit să întoarcă soarta ultimului act al finalei. Festivitatea de premiere, onorată de Adin Cojocaru, președintele FRV, a fost una încărcată de amărăciune pentru Volei Alba Blaj.

Volei Alba Blaj a terminat pe locul secund, alegându-se cu medaliile de argint, la finele unei stagiuni în care a suferit, adunându-se decepțiile. Iar în atari condiții, calificarea în finală poate fi considerat un rezultat de apreciat, ținând cont de fluctuațiile în rezultate și evoluții, într-un campionat mai încins ca oricând.

Un set au durat speranțele formației din „Mica Romă”, care a câștigat fără mari emoții primul parțial. În al doilea set CSO Voluntari a ridicat nivelul și a condus în permanență, emoții fiind în final când gazdele s-au apropiat în 3 rânduri la un punct (20-21, 21-22, 22-23). În al 3-lea set, cu un moral excelent gruparea din Ilfov s-a distanțat, 7-1, 9-3, 14-8 și 17-11, aflându-se la un set de cucerirea mult râvnitului trofeu. Pe val, CSO Voluntari a fructifucat momentul favorabil și s-a îndreptat spre titlu, cu 15-9, 18-13 și 22-14 în al 4-lea set.

Ajunsă în prima ligă în 2020, CSO Voluntari a mai câștigat medaliile de bronz în 2022, iar acum a dat marea lovitură sub comanda lui Caprara.

A fost ultimul meci și pentru antrenorul Stevan Ljubicic, cel care a câștigat cu echipa ardeleană ultimele două campionate. Acesta va pleca în campionatul Turciei, la nou-promovata Zeren Spor Ankara. Și astfel s-a pus punct unui sezon oscilant pentru Volei Alba Blaj, care a vrut multe dar s-a ales numai cu Supercupa României, adjudecată anul trecut, în septembrie.

Campioana Volei Alba Blaj este sub presiune, CSO Voluntari conducând cu 2-0 la general, după întâlnirile disputate în Ilfov (3-1 și 3-2) la finele săptămânii anterioare. Echipa din „Mica Romă” este obligată să câștige jocul de vineri seara, caz în care al 4-lea meci se va disputa tot la Blaj, sâmbătă, de la aceeași oră.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 12 puncte, Lora Kitipova – 3, Raisa Ioan – un punct, Bogumila Biarda – 7, Drussyla Costa – 22, Nneka Onyejekwe – 8, Britt Rampelberg (l); au mai intrat Isidora Kockarević – 4, Jovana Kocić, Iarina Axinte, Iman Isanović – 3, Paula Partnoi (libero); Daria Ocenic, Andra Cojocaru (libero). Antrenor Stevan Ljubičic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia, calificată în finala Campionatului Under 19!!! Performanță remarcabilă a „alb-negrilor”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, calificată în finala Campionatului Under 19!!! Performanță remarcabilă a „alb-negrilor”! Performanță extraordinară a juniorilor de la CSM Unirea Alba Iulia, echipa din Cetatea Marii Uniri calificându-se în finala Campionatului Under 19! Ultimul act se va desfășura marți, 28 mai, la Buftea (sau Mogoșoaia), adversar fiind Dinamo, care a eliminat, tot după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea