Rămâi conectat
MA-RA-MU

Opinii - Comentarii

Ce tratamente se fac în perioada de înflorire a pomilor fructiferi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ce tratamente se fac în perioada de înflorire a pomilor fructiferi

Aprilie este de obicei luna în care avem atât perioada de înflorire a pomilor fructiferi, cât și scuturarea acestora. Tratamentele la pomi trebuie atent gândite pentru ca stropirea să se facă în cele mai bune condiții și, astfel, să aibă efect. Cum între înflorire și scuturarea florilor este o perioadă foarte scurtă, pomicultorii trebuie să intervină rapid.

Schema de tratamente la pomi în perioada de înflorire și după căderea petalelor este inclusă într-o schemă generală de stropiri pentru livada mixtă de pomi din speciile sâmburoase (prun, cireș, vișin, cais sau piersic) și speciile de semințoase (măr, păr, gutui).

Tratament la pomii înfloriți

Tratamentul recomandat la pomii înfloriți este format dintr-un fungicid și un stimulator. Puteți opta pentru fungicidul Chorus (concentrație 0,1%) și stimulatorul Isabion (concentrație 0,15%). Stropirea se face când avem o înflorire în masă. Prin această stropire aplicată în livada mixtă, se combat boli periculoase precum: ciuruirea bacteriană și micotică, monilioza, deformarea frunzelor și făinarea (la piersic), rapăn la măr.

Tratamente după scuturarea florilor la pomii fructiferi

Indiferent de specia pomilor fructiferi, se recomandă un tratament după căderea florilor. Această stropire se poate aplica la scuturarea florilor, atunci când peste 90% din petale s-au scuturat. Tratamentul la pomi după căderea florilor se face cu produsele Score (concentrație de 0,02%), Folpan (concentrație de 0,2%), Mospilan (concentrație de 0,03%) și un biostimulator precum Cropmax.

Citește și: Copacii protejați de lege pe care nu ai voie să-l tai. Amendă de 10.000 de lei, chiar dacă se află în curtea ta

În această fenofază putem combate cu succes boli precum ciuruirea bacteriană și micotică, monilioza, deformarea frunzelor și făinarea (la piersic), antracnoza (la cais), moliile și viermele fructelor, precum și defoliatoarele și minatoarele.

De reținut că la toate stropirile pe care le faceți în livadă trebuie să aveți asigurate condițiile de siguranță și de eficacitate a tratamentului.

La tratamentele aplicate pomilor primăvară, aveți în vedere să nu fie vânt, vremea să fie senină, să nu plouă și să fie temperaturi pozitive.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi Anual, la data de 18 decembrie este celebrată Ziua minorităților naționale din România. În anul 1992, la această dată, a fost adoptată, prin Rezoluție a Adunării Generale a ONU, „Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea