Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

România e campioană europeană! Inflația, la cel mai ridicat nivel din Europa, în luna ianuarie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

România e campioană europeană! Inflația, la cel mai ridicat nivel din Europa, în luna ianuarie 2024

Deși rata anuală a inflației din luna ianuarie a scăzut până la 3.1% în Europa, cu 0,3 mai puțin spre deosebire de luna precedentă, în țara noastră, indicele inflației a fost dublu față de media europeană, arată datele publicate joi de Eurostat.

Topul țărilor cu cea mai mare rată anuală a inflației din luna ianuarie 2024, condus de România (7,3), este urmat de Estonia (5%) şi Croaţia (4,8%). Totodată, la celălalt capăt al topului se găsește Italia și Danemarca (0,9%) și Finlanda, Letonia și Lituanie cu o inflație anuală de 1,1% în prima lună din an.

Citește și: TAXE și IMPOZITE noi sau majorate de Guvern pentru 2024 – anul în care „nu cresc taxele și impozitele!”

Dintre cele 27 de state europene, 15 au avut o rată a inflației scăzută în perioada menționată, comparativ cu luna decembrie a anului trecut, în 11 state indicele inflației a crescut, iar o singură țară a avut o inflație stabilă.

Rata inflației din zona euro a scăzut cu 0,1%, la 2,8% în luna decembrie. Totodată conform aceleiași surse, rata inflației de bază (cea din care sunt excluse prețurile bunurilor volatile, cum ar fi energia și alimentele, a scăzut cu 0,3%, la 3,6% de la 3,9%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea, adoptată tacit

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea, adoptată tacit Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea a fost adoptată tacit. În urma unei posibile modificări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea