Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

9 februarie: Sfântul Mucenic Nichifor, prăznuit de creștinii ortodocși

Ziarul Unirea

Publicat

în

9 februarie: Sfântul Mucenic Nichifor, prăznuit de creștinii ortodocși

Creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe date de 9 februarie pe Sfântul Mucenic Nichifor.

Citește și: Când sunt Paștele ortodox și cel catolic în 2024: Vor fi sărbătorite la o diferență de cinci săptămâni

Sfântul Mucenic Nichifor a trăit în secolul III, iar viaţa sa s-a legat, în mare măsură, de cea a preotului creştin Sapriciu.

Conform crestinortodox.ro, cei doi au avut momente în viaţă când nu au mai vrut să-şi vorbească. În cele din urmă, Nichifor a mers la Sapriciu şi a vrut să-şi ceară iertare, dar preotul nici nu a dorit să audă de aşa ceva.

Citește și: Când începe Postul Paștelui 2024: Postul Mare al Paștelui ortodox și catolic este cel mai lung și mai aspru post de peste an

Sursa amintită precizează că, din cauza prigonirii împotriva creştinilor, preotul creştin Sapriciu a primit pedeapsă să i se taie capul. Nichifor a mai făcut o încercare de a-şi cere iertare, dar nici de această dată preotul Sapriciu nu a dorit să-i ofere iertarea.

Ajuns în perspectiva de a-şi pierde viaţa, Sapriciu s-ar fi lepădat de Dumnezeu şi ar fi ales să nu fie ucis, făgăduind că va jertfi zeilor.

Văzând că părintele creştin Sapriciu s-a lepădat de Dumnezeu, Nichifor a ales să se sacrifice în locul acestuia, inclusiv spre mirarea călăilor. Într-un final, Nichifor a fost tăiat de călăi „pentru Hristos, în locul lui Sapriciu”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României Deși nu era româncă, odată venită în România ca soție a viitorului rege Ferdinand (numit Ferdinand Întregitorul sau Ferdinand cel Bun) Regina Maria a devenit femeia care a influențat cel mai mult istoria României. În bine! Nepoată atât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea