Vouchere educaționale 2024: Alimentarea cardurilor a început de astăzi
Vouchere educaționale 2024: Alimentarea cardurilor a început de astăzi
Vineri, a început procesul de alimentare a cardurilor educaționale în valoare de 500 de lei, conform declarației ministrului Fondurilor Europene, Adrian Câciu, pentru Edupedu.ro. Potrivit informațiilor furnizate de cititorii Edupedu.ro, în jurul orei 13, unele carduri au fost deja încărcate. Numărul total de carduri validate în vederea încărcării vineri se ridică la aproximativ 485 de mii.
Lista beneficiarilor acestor carduri este actualizată lunar de către școli, în funcție de necesitățile și schimbările survenite în această perioadă. În paralel, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) continuă să verifice datele pentru peste 100 de mii de persoane care au depus dosare, dar care încă nu au fost validate pentru a primi cardurile.
Este important de menționat că cele 485 de mii de carduri validate pot fi încărcate doar dacă au fost ridicate de părinți de la școală.
Destinația tichetelor educaționale: rechizite și vestimentație școlară
Potrivit prevederilor OUG nr. 83/2023, cardurile educaționale pot fi utilizate exclusiv pentru cumpărarea de rechizite și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței. Utilizarea lor în alte scopuri sau pentru operațiuni de retragere de numerar este strict interzisă.
Aceste carduri pot fi folosite doar pe teritoriul României, în unitățile afiliate, iar restul banilor nu pot fi emiși în numerar la locul de achiziție a rechizitelor sau articolelor de vestimentație.
Suma virată pe card poate fi utilizată pe durata anului școlar în care este acordată, respectând perioada de valabilitate a tichetului social pe suport electronic, care este de un an de la data emiterii. Sprijinul financiar de 500 de lei se acordă o singură dată pentru întregul an școlar, într-o tranșă unică.
Beneficiarii și actualizări ale listei
Începând cu anul școlar 2023-2024, beneficiarii vor primi carduri noi, indiferent dacă au mai avut în trecut tichete educaționale, și acestea vor fi valabile pentru următorii 5 ani. Cei eligibili pentru tichetele sociale pe suport electronic includ preșcolarii și elevii din învățământul de stat, în funcție de criterii specifice precum vârsta și venitul lunar pe membru de familie.
Lista destinatarilor finali se actualizează pe parcursul anului școlar, iar STS continuă verificarea datelor pentru alte peste 100 de mii de persoane care au depus dosare, dar încă nu au fost validate.
Inspectoratele școlare județene și Inspectoratul Școlar al Municipiului București distribuie tichetele sociale pe suport electronic către unitățile de învățământ, iar unitățile de învățământ actualizează săptămânal stadiul repartizării tichetelor sociale în interfața web dezvoltată de STS.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii