Un pod prea îndepărtat! Lucrările la podul peste râul Mureș de la Acmariu se vor termina abia în anul 2024, după 5 ani de la începerea lucrărilor!
Un pod prea îndepărtat! Lucrările la podul peste râul Mureș de la Acmariu se vor termina abia în anul 2024, după 5 ani de la începerea lucrărilor!
Lucrările la podul peste râul Mureș din localitatea Acmariu, care va facilita transportul locuitorilor comunei Blandaiana și din alte localități apropiate, va fi finalizat abia în 2024, după aproape 5 ani de la demararea lucrărilor.
Podul care urmează să conecteze direct localitățile Acmariu și Balomiru de Câmp este cea mai importantă investiție din comuna Blandiana realizată în ultimii 20 de ani.
Primul termen de dare în folosință a fost anul 2020, dar, după amânări succesive, s-a ajuns ca proiectul să fie dus până în anul 2024. Podul în cauză, integrându-se în Drumul Comunal 57, va conecta Drumul Județean 107A cu Șoseaua Europeană E68, distanța dintre cele două artere devenind de aproximativ 4 kilometri.
Citește și: VIDEO| Monumentul NEPUTINȚEI administrative din județul Alba: Pod peste râul Mureș NEFINALIZAT nici după 4 ani de la începutul lucrărilor
În prezent, pentru a ajunge din satul Acmariu în satul Balomiru de Câmp, este necesară parcurgerea unei rute ocolitoare, prin Vințu de Jos, rută adiacentă care însumează aproximativ 24 de kilometri. Podul este, astfel, o necesitate pentru locuitorii din zonă.
Podul va avea, în final, trei deschideri și o lungime de aproximativ 122 de metri. Lucrarea prevede realizarea de trotuare și sistem de iluminat, dar și lucrări aferente scurgerii apelor pluviale, guri de scurgere, șanțuri, lucrări de semnalizare și siguranța circulației.
Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Primarul comunei, Nicolae Gherman, susține că se lucrează intens la pod, dar că activitatea va fi oprită pe perioada sărbătorilor și a sezonului rece. „Autorizația de construcție expiră în iunie 2024.
Până atunci, podul va fi finalizat”, a declarat Nicolae Gherman. Potrivit acestuia, costurile investiției s-au majorat cu circa 1 milion de euro, ajungându-se la un total de peste 3 milioane de euro.
În urmă cu câteva luni, acesta declarase pentru ziarul „Unirea” că investiția ar fi trebuit să fie gata în noiembrie 2023. Primarul spune că întârzierile s-au datorat pandemiei de COVID-19, când nu s-a lucrat timp de un an și jumătate, iar apoi creșterii prețurilor materialelor de construcție, ceea ce a ridicat foarte mult costul final al investiției.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan