VIDEO Pădurile din Parcul Natural Apuseni, pline de viață şi în timpul iernii: Ciute, râşi şi lupi filmaţi de camerele de supraveghere montate de rangeri
Pădurile din Parcul Natural Apuseni, pline de viață şi în timpul iernii: Ciute, râşi şi lupi filmaţi de camerele de supraveghere montate de rangeri
Imagini inedite cu ciute, râşi, urşi şi lupi au fost filmate în pădurile din Parcul Natural Apuseni cu ajutorul camerelor de monitorizare amplasate de rangeri, în ultimele zile ale anului 2023. Singurii care au observat că sunt „priviţi“ au fost lupii. „Lupul este înzestrat cu simțuri foarte bine dezvoltate“, explică rangerii.
Citește și: VIDEO Imagini INEDITE cu un URS la bârlog, surpinse într-o pădure din Parcul Natural Apuseni
Parcul Natural Apuseni este un organism viu, în care sălbăticiunile găsesc suficientă hrană pentru a supravieţui şi peste iarnă.
Rangerii Parcului Natural Apuseni au postat în ultimele zile mai multe înregistrări făcute cu ajutorul camerelor de monitorizare, surprinzând viaţa animalelor.
Odată cu primele zăpezi, consistente, ciutele (Cervus elaphus) s-au pus în mişcare, retrăgându-se la altitudini mai joase, unde îşi pot procura încă hrană cu uşurinţă.
Citește și: VIDEO Imagini INEDITE cu o haită de lupi în căutare de hrană surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Natural Apuseni
Ciutele au fost fost filmate şi adunate la o „scaldă“: ”Aglomerație pe metru patrat la scăldătoare”, au scris pe Facebook reprezentanții Parcului Narural Apuseni.
Într-un alt filmuleţ, au fost surprinşi doi râşi, un mascul și o femelă, în perioada de împerechere, singurul moment din an când masculii și femelele umblă împreună prin păduri.
Dacă majoritatea sălbăticiunilor nu observă faptul că sunt filmaţi, camerele de monitorizare a faunei fiind amplasate discret, lupii le-au „dibuit“.
„Lupul este înzestrat cu simțuri foarte bine dezvoltate, auzul și văzul sunt cele mai sensibile. În imaginile de față se poate observa cum sesizează camera de monitorizare amplasată de colegii noștri”, au explicat reprezentanţii Parcului Natural Apuseni în postare.
Administraţia Parcului Natural Apuseni administrează aria naturală protejată de interes naţional Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) şi 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații şi monumente ale naturii) incluse în Parcul Natural Apuseni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Intervenție pe DC 217 pentru salvarea unei persoane blocate într-o mașină pe care a căzut un arbore
Intervenție pe DC 217 pentru salvarea unei persoane blocate într-o mașină pe care a căzut un arbore Secția de pompieri Sebeș intervine pentru acordarea primului ajutor medical și degajare de arbori pe DC 217, în zona Tău Bistra. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un arbore cazut pe un autoturism, posibil o persoană surprinsa […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan