Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO Pădurile din Parcul Natural Apuseni, pline de viață şi în timpul iernii: Ciute, râşi şi lupi filmaţi de camerele de supraveghere montate de rangeri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pădurile din Parcul Natural Apuseni, pline de viață şi în timpul iernii: Ciute, râşi şi lupi filmaţi de camerele de supraveghere montate de rangeri

Imagini inedite cu ciute, râşi, urşi şi lupi au fost filmate în pădurile din Parcul Natural Apuseni cu ajutorul camerelor de monitorizare amplasate de rangeri, în ultimele zile ale anului 2023. Singurii care au observat că sunt „priviţi“ au fost lupii. „Lupul este înzestrat cu simțuri foarte bine dezvoltate“, explică rangerii.

Citește și: VIDEO Imagini INEDITE cu un URS la bârlog, surpinse într-o pădure din Parcul Natural Apuseni

Parcul Natural Apuseni este un organism viu, în care sălbăticiunile găsesc suficientă hrană pentru a supravieţui şi peste iarnă.

Rangerii Parcului Natural Apuseni au postat în ultimele zile mai multe înregistrări făcute cu ajutorul camerelor de monitorizare, surprinzând viaţa animalelor.

Odată cu primele zăpezi, consistente, ciutele (Cervus elaphus) s-au pus în mişcare, retrăgându-se la altitudini mai joase, unde îşi pot procura încă hrană cu uşurinţă.

Citește și: VIDEO Imagini INEDITE cu o haită de lupi în căutare de hrană surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Natural Apuseni

Ciutele au fost fost filmate şi adunate la o „scaldă“: ”Aglomerație pe metru patrat la scăldătoare”, au scris pe Facebook reprezentanții Parcului Narural Apuseni.

Într-un alt filmuleţ, au fost surprinşi doi râşi, un mascul și o femelă, în perioada de împerechere, singurul moment din an când masculii și femelele umblă împreună prin păduri.

YouTube video

Dacă majoritatea sălbăticiunilor nu observă faptul că sunt filmaţi, camerele de monitorizare a faunei fiind amplasate discret, lupii le-au „dibuit“.

„Lupul este înzestrat cu simțuri foarte bine dezvoltate, auzul și văzul sunt cele mai sensibile. În imaginile de față se poate observa cum sesizează camera de monitorizare amplasată de colegii noștri”, au explicat reprezentanţii Parcului Natural Apuseni în postare.

Administraţia Parcului Natural Apuseni administrează aria naturală protejată de interes naţional Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) şi 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații şi monumente ale naturii) incluse în Parcul Natural Apuseni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea