Nume care se sărbătoresc de SFÂNTUL ȘTEFAN. Cui urăm „La mulți ani!” pe 27 decembrie
Nume care se sărbătoresc de SFÂNTUL ȘTEFAN. Cui urăm „La mulți ani!” pe 27 decembrie de Sf. Ștefan
În a treia zi a Crăciunului, în data de 27 decembrie, îl sărbătorim pe Sfântul Ștefan, primul martir creștin condamnat la moarte de autoritățile iudaice din Ierusalim.
Peste 270.000 de români își serbează ziua onomastică pe 27 decembrie. Cei mai mulți dintre sărbătoriții zilei poartă numele de Ștefan/Ștefana, dar printre sărbătoriți se numără și Fane sau Istvan.
Citește și: Mesaje de SFANTUL STEFAN. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări de Sf. Ștefan
Alte derivate de la numele Sfântului Ștefan cărora trebuie să le urăm La mulți ani sunt: Ștefănel, Ștefănuț, Fănică, Fănel, Făniță. Pe femei le mai pot chema Ștefania, Fănica sau Fănuța.
Alte nume sărbătorite sunt: Ștefănică, Stefanela, Stefanos, Stefanida, Steful, Steflea, Fănel, Fanache, Fana.
Semnificația numelui Ștefan
Numele Ștefan este deosebit de important pentru creștini, deoarece aparținea Sfântului Ștefan, un discipol și diacon care, conform Noului Testament, a fost ucis cu pietre. Sfântul Ștefan este considerat pe scară largă că primul martir al Bisericii creștine, primul mucenic condamnat de autorități.
Ștefan a fost unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos, ucenic care l-a urmat pretutindeni și care a asistat direct la toate minunile Lui.
Numele este de origine grecească – Stephanos – și înseamnă „coroana”, „ghirlandă”, „cununa” (cu care erau incununati învingătorii).
Tradiţia spune că, în a treia zi de Crăciun, rugăciunile adresate Sfântului Ştefan fac minuni pentru suferinzi. Pe 27 decembrie se fac pomeniri pentru cei care au murit în împrejurări dramatice. Tot în această zi sunt interzise deplasările în zone montane şi în locuri izolate, astfel încât viaţa să nu ne fie pusă în pericol.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
Iniţiată în 1973 de doi tineri americani, fraţii Brian şi Michael McCormack din Omaha, ca formă de protest la conflictul izbucnit între Israel şi Egipt din toamna aceluiaşi an, şi ca un îndemn la pace în întreaga lume, ideea a ajuns să fie susţinută de politicieni, lideri religioşi, celebrităţi şi de 31 de laureaţi ai […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariio zi ago
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentarii14 ore ago
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentarii16 ore ago
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zilei3 zile ago
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată