Măsuri economice de ajutor pentru persoane vulnerabile, în 2024: Ce anunță Guvernul pentru România
Măsuri economice de ajutor pentru persoane vulnerabile, în 2024: Ce anunță Guvernul pentru România
Premierul Marcel Ciolacu aduce vești îmbucurătoare pentru milioanele de români, dezvăluind măsurile economice ce vor continua și în anul 2024, cu un accent deosebit asupra persoanelor vulnerabile.
În cadrul anunțului oficial, prim-ministrul a subliniat că guvernul va menține plafonarea prețurilor la energie și gaze, alături de limitarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, contribuind astfel la stabilizarea economiei și la reducerea inflației.
„Vom prelungi cele două măsuri fundamentale care au condus la scăderea inflației: plafonarea prețurilor la energie și gaze și limitarea adaosurilor comerciale la cele 21 de categorii de alimente de bază. Anul viitor, niciun român nu va plăti mai mult la facturi!”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.
Totodată, șeful Executivului a subliniat angajamentul continuu al guvernului în investiții pentru surse de energie accesibile, menționând un program de instalare a panourilor fotovoltaice. Această inițiativă, conform premierului, reprezintă un pas semnificativ către independența energetică a României.
„În plus, am negociat în cadrul PNRR – prin programul Repower EU – un buget de 1,4 miliarde de euro, prin care vom finanța zeci de mii de români, majoritatea din mediul rural, pentru a deveni independenți din punct de vedere energetic. Este cel mai ambițios program de modernizare a gospodăriilor din istoria României!”, a adăugat Ciolacu.
Citește și: Mai multe vouchere și ajutoare pentru români vor fi eliminate, în 2024: Profesorii și pensionarii, afectați de măsurile de austeritate
Premierul a continuat cu vestea prelungirii plafonării adaosurilor comerciale la alimentele de bază și cu menționarea continuării alimentării cardurilor cu vouchere pentru alimente la fiecare două luni.
„În plus, îi informez pe toți posesorii cardurilor pentru alimente că acestea vor funcționa și în anul viitor, urmând să fie alimentate cu 250 de lei, la fiecare două luni”, a concluzionat Marcel Ciolacu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Dacia Duster, în finala competiției pentru titlul de Mașina Anului 2025 în Europa: Cu ce modele concurează
Dacia Duster, în finala competiției pentru titlul de Mașina Anului 2025 în Europa: Cu ce modele concurează Dacia Duster s-a calificat în finala competiției Mașina Anului 2025 în Europa, concurând cu alte șase modele pentru acest titlu, selectate dintr-o listă cu nu mai puțin de 42 de candidați. Citește și: Vânzările autovehiculului Dacia Spring s-au […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii