Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | Claudiu RĂCUCI (senator PNL): Firmele românești pierd bani pentru că nu suntem în Schengen. Aderarea este la fel de importantă pentru economie ca autostrăzile!

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Claudiu RĂCUCI (senator PNL): Firmele românești pierd bani pentru că nu suntem în Schengen. Aderarea este la fel de importantă pentru economie ca autostrăzile!

Senatorul PNL de Alba Claudiu RĂCUCI susține că orice zi de amânare a aderării României la Spațiul Schengen implică pierderi financiare uriașe, pierderi de competitivitate și comenzi mai puține pentru firmele românești, țara noastră fiind îndreptățită de peste 12 ani să beneficieze de avantajele liberei circulații a mărfurilor și a persoanelor:

”România a făcut eforturi uriașe pentru a îndeplini criteriile de aderare la Schengen. Sute de milioane de euro s-au investit ca să avem frontiere sigure. Din anul 2011 avem toate condițiile tehnice realizate, dar nu suntem încă primiți pentru că unii politicieni europeni sunt în campanie electorală în țara lor. Din păcate, în acești 12 ani firmele românești au pierdut miliarde de euro din cauza cozilor uriașe din vămi, din cauză că un transport de marfă stă mai mult în vamă decât petrece pe drum.

Spre exemplu, un camion cu marfă care pleacă din județul Alba ajunge până la frontiera de vest în cel mult 4 ore și apoi așteaptă, în cel mai bun caz, 12 sau 24 de ore ca să treacă frontiera de stat. Uite așa apar costurile suplimentare pe care le plătesc firmele românești, iar firmele din statele Schengen nu le plătesc. În aceste condiții, mai putem vorbi oare despre o competiție onestă pe piața UE? Oare cât s-ar fi dezvoltat fabricile din județul Alba dacă nu ar fi avut această piedică în calea comerțului? Oare câte fabrici noi și locuri de muncă am fi avut suplimentar în Alba dacă eram în Schengen.

Acesta este motivul pentru care am afirmat că aderarea la Schengen este la fel de importantă ca necesitatea construcției de autostrăzi, pentru că firmele românești au nevoie de sprijin pentru a fi competitive pe o piață europeană foarte puternică. Am încredere că atât Guvernul, cât și europarlamentarii PNL vor continua să se lupte până vom atinge acest obiectiv de importanță națională.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei

Ziarul Unirea

Publicat

în

PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei Prin decizia Biroului Politic Județean al PNL Alba, filiala locală PNL Alba Iulia are, începând de zilele trecute, o nouă conducere politică, Gabriel Pleșa, primarul ales al Municipiului Alba Iulia, fiind desemnat președinte al organizației. Totodată, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea