Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | Claudiu Răcuci, senator PNL: Familiile de tineri trebuie sprijinite să facă și să crească copii în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă | Claudiu Răcuci, senator PNL: Familiile de tineri trebuie sprijinite să facă și să crească copii în România

Senatorul PNL de Alba Claudiu RĂCUCI se declară îngrijorat de ritmul alert în care scade populația rezidentă a României, de numărul tot mai mic de copii care se nasc și de faptul că satele românești sunt locuite preponderent de părinții și bunicii rămași singuri în casa părintească:

”În 10 ani, România a pierdut peste 1 milion de locuitori. Numai la nivelul județului Alba, populația a scăzut cu 16.435 de locuitori. Dacă în unele orașe din județ populația a crescut, în unele comune am pierdut până la un sfert dintre locuitori, ceea ce trebuie să ne dea reale motive de îngrijorare.

De câțiva ani, de când PNL și-a asumat să intre la guvernare, peste tot în țară sunt șantiere și se construiește. Se aduc rețele de utilități, se renovează școli, să modernizează drumuri și poduri.

Dacă nu acordăm acum o atenție deosebită și problemelor demografice, atunci o să avem școli moderne, dar fără elevi, drumuri moderne pe care nu circulă nimeni și investitori străini vin în Alba, dar care nu au pe cine să angajeze.

Cred că a sosit momentul să sprijinim prin politici coerente familiile de tineri care pornesc în viață cu gândul la copii, la o casă a lor și la carieră.

Actualele politici privind alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului nu mai au eficacitatea așteptată. Familiile au nevoie de servicii educaționale și de sănătate aproape de casă, au nevoie stabilitate în carieră și de mai multe facilități fiscale în ceea ce privește veniturile obținute din muncă.

Soluții există și multe dintre ele le putem identifica stând de vorbă cu tinerii. Obiectivul nostru este să vedem orașele mai mici și satele din nou pline de copii, pentru că de populația tânără depinde și sănătatea economiei și a societății și stabilitatea finanțelor țării.

Este una dintre cele mai bune investiții pe care le poate face statul român în perioada următoare – în familiile tinere și în copii.”

Claudiu RĂCUCI, Senator PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei

Ziarul Unirea

Publicat

în

PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei Prin decizia Biroului Politic Județean al PNL Alba, filiala locală PNL Alba Iulia are, începând de zilele trecute, o nouă conducere politică, Gabriel Pleșa, primarul ales al Municipiului Alba Iulia, fiind desemnat președinte al organizației. Totodată, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea