Rămâi conectat

Curier Județean

Construcții modulare pentru familii din Alba afectate de calamități naturale: Locuințele au fost afectate de inundații și incendii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Construcții modulare pentru familii din Alba afectate de calamități naturale: Locuințele au fost afectate de inundații și incendii

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a aprobat în cursul acestui an repartizarea a 6 construcții ușoare din elemente modulate către familii nevoiașe ale căror locuințe au fost afectate de calamități naturale.

Locuințele au fost afectate de inundații, incendii, fiind distruse în întregime sau parțial, existând riscul prăbușirii acestora în orice moment, punând în pericol viața și sănătatea persoanelor care locuiesc în ele.

Astfel, prin Hotărârea nr. 22/01.11.2023 a CJSU Alba, s-a aprobat redistribuirea unei construcții ușoare din elemente modulate de la Spitalul Orășenesc Câmpeni către U.A.T Ighiu, pentru cazarea temporară a unei familii de pe raza comunei, în contextul afectării locuinței, cu posibilitatea de prăbușire ca urmare a inundațiilor din luna iunie 2023.

În urma inundațiilor, locuința a fost afectată prin filtrarea apei în fundație și în pereți, fiind în pericol să se prăbușească din clipă în clipă. Membrii CJSU Alba au aprobat repartizarea unui container modular, în care familia, compusă din doi membri, soț și soție să locuiască temporar până la consolidarea sau refacerea locuinței actuale.

De asemenea, în comuna Ighiu au mai fost repartizate, pe parcursul anului, încă 3 construcții ușoare din elemente modulate pentru familiile grav afectate de calamități.

Hotărârea nr.20/27.09.2023 a CJSU Alba a stabilit redistribuirea unei construcții ușoare din elemente modulate de la Spitalul Orășenesc Câmpeni către U.A.T Vidra, pentru cazarea temporară a unui cetățean de pe raza comunei, în contextul distrugerii spațiului în care locuia ca urmare a unui incendiu produs în data de 20.09.2023.

Spațiul locativ în care locuia persoana respectivă a fost distrus în totalitate de incendiul produs și având în vedere că U.A.T. Vidra nu dispune de spațiu sau locuință socială, în care să locuiască provizoriu cetățeanul în cauză, s-a aprobat acordarea unei construcții din elemente modulare pentru cazarea temporară a acestuia.

Localitatea Câlnic a fost puternic afectată de fenomenele meteorologice, care au avut loc în perioada mai – iunie 2023.

În acest context, s-a solicitat de către Primăria Câlnic acordarea unui modul pentru locuit destinat unei cetățene din comună.

„Este vorba despre o femeie de 83 de ani cu probleme grave de sănătate, care locuia într-o casă cu un grad foarte avansat de deteriorare, rezultat în urma fenomenelor meteorologice de instabilitate atmosferică și a averselor torențiale care s-au înregistrat în lunile mai – iulie, pe raza U.A.T. Câlnic. Locuința nu mai prezenta siguranță pentru a se putea viețui în interiorul acesteia, fiind afectată structura de rezistență a acesteia. Ținând cont și de apropierea sezonului rece, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a stabilit prin Hotărârea nr 17/10.08.2023, redistribuirea unei construcții ușoare din elemente modulate de la Spitalul Orășenesc Câmpeni către U.A.T Câlnic, cu destinație pentru locuit către persoana respectivă”, a precizat președintele CJSU Alba, domnul Nicolae Albu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea