Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Românii au început să călătorească mai mult cu trenul: Creștere cu 10% a pasagerilor în prima jumătate a anului 2023, față de anul trecut

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Românii au început să călătorească mai mult cu trenul: Creștere cu 10% a pasagerilor în prima jumătate a anului 2023, față de anul trecut

Transportul feroviar a înregistrat o creștere semnificativă, în primul semestru al anului curent, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022, cu 10,5% mai mulți pasageri transportați și o creștere de 9,8% a distanței totale parcursă de către aceștia, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

În timpul acestui interval, transportul feroviar de pasageri a reprezentat 18% din totalul transportului de pasageri, situându-se pe locul al doilea, după transportul rutier, care a deținut o pondere de 76,5%.

În ceea ce privește transportul feroviar de mărfuri, s-a înregistrat o scădere de 11,2% în volum comparativ cu primul semestru al anului precedent. Au fost transportate 24,292 milioane de tone de mărfuri, din care 80,6% au fost pe rute naționale. Parcursul tarifar al mărfurilor a înregistrat o scădere de 4,2%.

În cadrul mărfurilor transportate, au fost înregistrate ponderi semnificative pentru diviziunile: cocs, produse rafinate din petrol (23,2%) și cărbune și lignit; țiței și gaze naturale (21,9%).

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), greutatea medie brută a vagoanelor de marfă (în tone pe tren) a crescut cu 6,3% în perioada ianuarie-iunie 2023, parcursul mediu zilnic al vagoanelor de pasageri (în kilometri pe zi) s-a majorat cu 3,8%, iar parcursul mediu zilnic al locomotivelor utilizate pentru transportul mărfurilor (în kilometri pe zi) a crescut cu 2,5%. Viteza medie comercială a trenurilor de pasageri (în kilometri pe oră) a înregistrat o creștere de 0,6%.

Pe de altă parte, numărul vagoanelor încărcate pe rețeaua CFR a scăzut cu 11,2%, viteza medie comercială a trenurilor de marfă (în kilometri pe oră) a înregistrat o reducere de 10,5%, parcursul mediu zilnic al vagoanelor de marfă (în kilometri pe zi) s-a diminuat cu 5,3%, iar încărcătura medie statică a vagoanelor de marfă (în tone pe osie) a scăzut cu 0,2%.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă Vacanţa de Paşte s-a încheiat de câteva săptămâni, iar elevii au revenit în bănci, dar cei mai mulţi dintre ei se gândesc deja la vacanţa mare care nu mai începe la cunoscuta dată de 15 iunie. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea