Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | Radu Marcel Tuhuț, președinte PSD Alba: „Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă | Radu Marcel Tuhuț, președinte PSD Alba: „Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA!”

Guvernul condus de Marcel Ciolacu rămâne consecvent și continuă să ia măsuri pentru reducerea inflației – obiectiv de mare importanță pentru întreaga economie și populație a țării. Astfel, a luat decizia prelungirii plafonării tarifelor la RCA până la finalul anului.

Fără o astfel de măsură, milioane de RCA-uri s-ar fi scumpit, inclusiv în perioada sărbătorilor, ceea ce inevitabil ar fi afectat puterea de cumpărare a oamenilor. Guvernul înțelege importanța menținerii stabilității economice și a stabilit un cadru legislativ care să protejeze interesele consumatorilor.

Obiectivul de a avea o inflație cu o singură cifră până la finalul anului a fost deja atins, iar în luna august rata anuală a inflației a fost de 9,4%. Cu toate acestea, este importantă menținerea tendinței și continuarea eforturilor pentru a atinge țintele estimate de Banca Națională a României. Conform acestora, inflația trebuie să fie de 7,5% în decembrie 2023 și de 4,4% la finalul anului viitor.

Plafonarea tarifelor RCA este o măsură eficientă în lupta împotriva inflației și are un impact direct asupra buzunarului fiecărui cetățean. RCA-ul reprezintă o cheltuială semnificativă în bugetul unei familii. Prin menținerea tarifelor la un nivel accesibil, Guvernul își propune să protejeze puterea de cumpărare a populației și să asigure stabilitatea financiară a acestora.

Președinte PSD Alba, Radu Marcel Tuhuț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei

Ziarul Unirea

Publicat

în

PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei Prin decizia Biroului Politic Județean al PNL Alba, filiala locală PNL Alba Iulia are, începând de zilele trecute, o nouă conducere politică, Gabriel Pleșa, primarul ales al Municipiului Alba Iulia, fiind desemnat președinte al organizației. Totodată, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea