Rămâi conectat

Actualitate

Prima de carieră didactică 2023: Câți bani vor primi profesorii și personalul din școli și când se va întâmpla

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prima de carieră didactică 2023: Câți bani vor primi profesorii și personalul din școli și când se va întâmpla

Într-o declarație recentă pe pagina sa de Facebook, Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a dezvăluit că în perioada 20-27 octombrie, personalul din domeniul educației va primi prime de carieră didactică în valoare de 1500 de lei și prime de carieră profesională de 500 de lei.

Această inițiativă urmează să ofere un sprijin financiar semnificativ pentru peste 300.000 de angajați din sectorul educației, cu o alocare totală de 427 de milioane de lei pentru:

1. Primele de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, în sumă de 1500 de lei per persoană.
2. Primele de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în cuantum de 500 de lei per persoană.

Aceste beneficii vor fi acordate în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 58/2023, iar estimările indică faptul că fondurile vor ajunge la personalul din educație în intervalul 20-27 octombrie.

Ministrul a menționat și faptul că, în aceeași lună, cardurile pentru alimente vor fi creditate cu o nouă tranșă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în cadrul programului „Sprijin pentru România”. Procedura de creditare este programată să aibă loc până la data de 15 octombrie 2023, permițând beneficiarilor să cumpere bunuri de bază la prețuri reduse.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare Programul „Rabla pentru Electrocasnice” nu se va mai desfășura în 2024, pentru faptul că Ministerul Mediului, Apel și Pădurilor nu a prioritizat acest program. „Politicile, strategiile de mediu și prioritizarea lansării programelor sunt […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea