Aproape 220.000 de programatori lucrează în industria IT din România! Șeful Microsoft din țara noastră: „Industria IT poate contribui cu aproape 8% din PIB”
Aproape 220.000 de programatori lucrează în industria IT din România! Șeful Microsoft din țara noastră: „Industria IT poate contribui cu aproape 8% din PIB”
Aproape 220.000 de programatori lucrează în industria IT din România, iar aceştia pot aduce prin inovaţie aproximativ 8% din Produsul Intern Brut (PIB), a afirmat, vineri, Bogdan Putinică, country manager Microsoft România & Republica Moldova.
„Vorbim de o comunitate de aproape 220.000 de programatori, de ingineri de talente care lucrează în industria IT-ului din România. Aceşti oameni foarte deştepţi, adevărate talente în cel mai pur sens al cuvântului, aduc în România, dincolo de progres economic şi inovaţie tehnică, 7,8%, aproape 8% din PIB, dacă lucrurile merg bine anul acesta, în ciuda ultimelor evoluţii. Este unul dintre vectorii enormi de creştere ai României. Şi când spun vectori de creştere nu mă refer la industria auto sau la agricultură sau la telecomunicaţii, cu toate că intră şi ele aici, dar aici vorbim de inovaţie, de cercetare, de dezvoltare, de utilizarea corectă şi sănătoasă a capitalului uman românesc. Aceşti 7 – 8% din PIB sunt generaţi de o industrie care creşte de trei ori mai repede decât media economiei româneşti”, a spus Putinică, într-o conferinţă de specialitate, potrivit Agerpres.
Inteligența artificială, o revoluție care trebuie să aibă loc în România
În viziunea directorului de ţară al Microsoft, Cloud-ul şi Inteligenţa Artificială reprezintă revoluţia care trebuie să aibă loc în industria de profil, pe plan naţional.
„O parte din viitorul acestei ţări începe şi continuă cu această industrie. Sigur că ar trebui să ajutăm şi ar trebui să facem tot ce putem pentru a alinia politicile macro la realităţile din economie. Nu întotdeauna ne iese asta, dar cu asta ne jucăm, cu o industrie care, în 2025, are o şansă foarte clară sau pentru a ajunge la 10% din PIB. E o realitate şi un rezultat enorm pentru care atât dvs., cât şi restul colegilor de industrie muncesc în fiecare zi. În 2023 totul este despre cloud – de la telefon până la tehnologii mai avansate. Transformare digitală nu înseamnă să-ţi cumperi un laptop şi o imprimantă. Cloud-ul şi procesele bune de transformare digitală, evident, duc la momentul prezent în care ne uităm la o adevărată revoluţie. În 2023, vorbim de o democratizare a accesului la tehnologia de Inteligenţă Artificială şi mai ales de transformare a ei în ceva util. Putem să o folosim la ceva şi sigur, cazurile prezente de utilizare ale inteligenţei artificiale trebuie luate atât cât un grăunte de sare, cât şi cu un pic de realism, pentru că ele reprezintă un progres abia la început”, a subliniat expertul.
Conform datelor prezentate de reprezentantul Microsoft, aproape 100% dintre companiile globale sunt interesate de Inteligenţa Artificială şi consideră că această tehnologie este importantă pentru drumul lor economic. De asemenea, 80% dintre companiile mari raportează că, în momentul de faţă, utilizează deja Inteligenţa Artificială, într-un fel sau altul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii