8 septembrie Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului: Tradiții și obiceiuri
8 septembrie Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului: Tradiții și obiceiuri
Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică este sărbătorită pe 8 septembrie și reprezintă una dintre cele patru mari sărbători creștine dedicate Sfintei Fecioare Maria. În această zi, există tradiții și obiceiuri specifice pe care credincioșii le respectă cu sfințenie.
Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica de Sf Maria
Potrivit tradiției populare, pe 8 septembrie, nu se desfășoară treburi gospodărești, nu se spală rufe și nu se face curățenie în casă, pentru a evita atragerea răului. De asemenea, este complet interzis să se aprindă focul în casă, chiar și în condiții de frig, deoarece acest gest ar putea aduce boală și ghinion. Femeilor nu li se permite să coasă sau să spele rufe, în timp ce bărbații sunt încurajați să hrănească păsările și animalele din curte.
Aceste restricții se extind și pe 9 septembrie, ziua părinților Maicii Domnului, Ioachim și Ana. De asemenea, începând cu data de 8 septembrie, se consideră că plantele medicinale își pierd puterea vindecătoare.
Citește și: Când urăm ”La mulți Ani de Sfânta Maria”, pe 15 august sau pe 8 septembrie?
În această zi, se spune că rugăciunile femeilor care doresc să aibă copii sau care sunt însărcinate vor fi ascultate de Maica Domnului, care le va ajuta să aibă o naștere ușoară. Cei care doresc să se căsătorească se pot ruga de asemenea Maicii Domnului pentru a-și găsi perechea potrivită.
De-a lungul timpului, tradițiile au inclus aprinderea unei lumânări în cinstea Maicii Domnului pentru a preamări numele ei și pentru a alunga spiritele rele. De asemenea, se roagă pentru fertilitate și pentru sănătatea copiilor. Fecioara Maria este considerată protectoarea mamelor, iar credincioșii nu uită să ofere pomană pentru sufletele celor decedați, oferind struguri și prune pentru cei plecați în lumea de dincolo.
În această zi, transmitem urări de „La mulți ani” celor aproximativ 2 milioane de români care poartă nume derivat din cuvântul „Maria”. Acest nume are origini iudaice și înseamnă „cea îndrăgită” sau „cea iubită”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte Traficul rutier va fi închis pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza condițiilor meteo extreme. Potrivit DRDP Brașov, rafalele de vânt puternic au doborât mai mulți copaci […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan