Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: România, prima victorie la Europene, 3-1 cu Croația! Succes uriaș, Iarina Axinte și Raisa Ioan – printre protagoniste!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România a realizat primul succes la Euro 2023, 3-1 cu Croația, după o seară extraordinară a tricolorelor, împotriva unei formații mult mai bine cotate. Prima surpriză a turneului final a venit după 115 minute de joc, iar printre protagonistele reprezentativei noastre s-au regăsit ridicătoarea Iarina Axinte – 7 puncte și centrul Raisa Ioan – 9 puncte, ambele componente ale campioanei Volei Alba Blaj și titulare în națională.

România a început competiția cu un eșec, 0-3 cu Italia, țara gazdă, în meciul de deschidere, la Verona.

România s-a impus cu scorul de 3-1 (25-22, 25-21, 23-25, 25-19) împotriva Croației, evolâund în sextetul Iarina Axinte, Adelina Budai-Ungureanu, Raisa Ioan, Eliza Inneh, Rodica Buterez, Dalia Vîrlan, Mihaela Albu (libero). Au mai intrat Sorina Miclăuș, Marisa Radu și Iuna Zadorojnai. Din lotul croatelor a făcut parte și Lea Deak, nou-venită la Volei Alba Blaj, care a intrat pe parcurs.

”Tricolorele” au început bine, au servit precis, au fost agresive și nu le-au lăsat pe adversare să respire. Am condus cu 9-5, dar imediat croatele s-au repliat și au trecut la conducere: 11-10. Au rămas o perioadă în față, până la 17-16, dar de acolo, au urmat cinci puncte pentru România după un set în care Elizabet Inneh (6 puncte), Rodica Buterez (5) și Adelina Ungureanu (5) au ieșit în evidență. România a schimbat terenurile după 25-22, o infuzie de moral pentru tânăra noastră echipă. În setul doi, am avut parte de aceeași desfășurare, cu româncele începând mai bine. A fost 4-2, 10-8 și apoi 16-11 și 20-14. Joc foarte bun și pentru tinerele Dalia Vârlan și Iarina Axinte, dar și pentru liberoul Mihaela Albu. Raisa Ioan a servit impecabil, iar România și-a trecut în cont și al doilea set, 25-21.

Echipa antrenată de turcul Ferhat Akbas (fost la CSM București) nu a depus armele. Croația a stat mai mereu la trei-patru puncta în față, până la 16-12. Pe finalul setului ne-am apropiat însă și am dat senzația că putem închide meciul. La 23-22 însă și apoi la 24-23, croatele au câștigat cu mult noroc mingi incredibile și au trimis meciul în setul 4 după 25-23!

Setul 4 a început cum nu se putea mai bine. Mezina lotului nostru, Iarina Axinte a rămas 9 servicii în spatele liniei de fund, ducând România la un incredibil 8-0! Cu multă energie, cu mult curaj și încredere, ”tricolorele” au dus apoi tabela la un uluitor 19-7! Când credeam că totul e gata, tinerețea a început să ne trădeze. 7 puncte luate consecutiv de adversare și Croația mai spera la revenire. Până la urmă am sco-so însă la capăt, încheind setul la 25-19!

Elizabet Inneh a fost desemnată jucătoarea meciului cu 22 de puncte trecute în cont. A urmat Adelina Ungureanu cu 17 și Rodica Buterez cu 16. Raisa Ioan a pus și ea 9 puncte pe tabelă pentru România, iar Iarina Axinte și Dalia Vârlan – au strâns câte 7. Am fost însă net superiori la toate capitolele: 9-2 la ași, 16-8 la blocaje. O echipă tânără de care suntem mândri, o echipă pentru care această victorie, suntem siguri, reprezintă doar începutul.

Următorul meci al României, contra Elveției, pe 19 august, tot la Monza, de la ora 19.00!

Sursa foto: CEV, sursa text: FRV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Aiudeanul Raul Șteau, promovare în elită cu Gloria Buzău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Aiudeanul Raul Șteau, promovare în elită cu Gloria Buzău Mijlocașul aiudean Raul Șteau a promovat pe prima scenă cu Gloria Buzău. În penultima rundă a play-off-ului eșalonului secund, echipa condusă de Andrei Prepeliță a învins 3-0 pe Unirea Slobozia, iar Gloria Buzău a revenit, după 15 ani, în elita fotbalului românesc. Este a 4-a promovare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea