Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: România, prima victorie la Europene, 3-1 cu Croația! Succes uriaș, Iarina Axinte și Raisa Ioan – printre protagoniste!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România a realizat primul succes la Euro 2023, 3-1 cu Croația, după o seară extraordinară a tricolorelor, împotriva unei formații mult mai bine cotate. Prima surpriză a turneului final a venit după 115 minute de joc, iar printre protagonistele reprezentativei noastre s-au regăsit ridicătoarea Iarina Axinte – 7 puncte și centrul Raisa Ioan – 9 puncte, ambele componente ale campioanei Volei Alba Blaj și titulare în națională.

România a început competiția cu un eșec, 0-3 cu Italia, țara gazdă, în meciul de deschidere, la Verona.

România s-a impus cu scorul de 3-1 (25-22, 25-21, 23-25, 25-19) împotriva Croației, evolâund în sextetul Iarina Axinte, Adelina Budai-Ungureanu, Raisa Ioan, Eliza Inneh, Rodica Buterez, Dalia Vîrlan, Mihaela Albu (libero). Au mai intrat Sorina Miclăuș, Marisa Radu și Iuna Zadorojnai. Din lotul croatelor a făcut parte și Lea Deak, nou-venită la Volei Alba Blaj, care a intrat pe parcurs.

”Tricolorele” au început bine, au servit precis, au fost agresive și nu le-au lăsat pe adversare să respire. Am condus cu 9-5, dar imediat croatele s-au repliat și au trecut la conducere: 11-10. Au rămas o perioadă în față, până la 17-16, dar de acolo, au urmat cinci puncte pentru România după un set în care Elizabet Inneh (6 puncte), Rodica Buterez (5) și Adelina Ungureanu (5) au ieșit în evidență. România a schimbat terenurile după 25-22, o infuzie de moral pentru tânăra noastră echipă. În setul doi, am avut parte de aceeași desfășurare, cu româncele începând mai bine. A fost 4-2, 10-8 și apoi 16-11 și 20-14. Joc foarte bun și pentru tinerele Dalia Vârlan și Iarina Axinte, dar și pentru liberoul Mihaela Albu. Raisa Ioan a servit impecabil, iar România și-a trecut în cont și al doilea set, 25-21.

Echipa antrenată de turcul Ferhat Akbas (fost la CSM București) nu a depus armele. Croația a stat mai mereu la trei-patru puncta în față, până la 16-12. Pe finalul setului ne-am apropiat însă și am dat senzația că putem închide meciul. La 23-22 însă și apoi la 24-23, croatele au câștigat cu mult noroc mingi incredibile și au trimis meciul în setul 4 după 25-23!

Setul 4 a început cum nu se putea mai bine. Mezina lotului nostru, Iarina Axinte a rămas 9 servicii în spatele liniei de fund, ducând România la un incredibil 8-0! Cu multă energie, cu mult curaj și încredere, ”tricolorele” au dus apoi tabela la un uluitor 19-7! Când credeam că totul e gata, tinerețea a început să ne trădeze. 7 puncte luate consecutiv de adversare și Croația mai spera la revenire. Până la urmă am sco-so însă la capăt, încheind setul la 25-19!

Elizabet Inneh a fost desemnată jucătoarea meciului cu 22 de puncte trecute în cont. A urmat Adelina Ungureanu cu 17 și Rodica Buterez cu 16. Raisa Ioan a pus și ea 9 puncte pe tabelă pentru România, iar Iarina Axinte și Dalia Vârlan – au strâns câte 7. Am fost însă net superiori la toate capitolele: 9-2 la ași, 16-8 la blocaje. O echipă tânără de care suntem mândri, o echipă pentru care această victorie, suntem siguri, reprezintă doar începutul.

Următorul meci al României, contra Elveției, pe 19 august, tot la Monza, de la ora 19.00!

Sursa foto: CEV, sursa text: FRV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea