Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO| Un drum cu peisaje de vis din Alba va fi modernizat. Proiectul costă peste 20 de milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

FOTO| Un drum cu peisaje de vis din Alba va fi modernizat. Proiectul costă peste 20 de milioane de lei

Luni, 17 iulie 2023, încep lucrările de modernizare a DJ 106 K, pe tronsonul Vingard – Ohaba. Valoarea investiției depășește 20 de milioane de lei.

”Luni vor începe lucrările de modernizare ale DJ 106 K, pe tronsonul Vingard – Ohaba, care va fi asfaltat.

Modernizarea acestui sector de drum va ajuta la dezvoltarea economică a zonei și va facilita deplasarea locuitorilor, agenților economici și fermierilor spre municipiul Alba Iulia şi polul de dezvoltare Sebeş.

Totodată, va deschide accesul spre o zonă cu peisaje frumoase, cu un relief colinar specific Podișului Secașelor”, a transmis Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Tronsonul de drum județean propus spre modernizare prezintă o stare tehnică necorespunzatoare: este pietruit, șanțul de colectare ape pluviale din pământ este colmatat, structura rutieră este necorespunzatoare și nu există o semnalizare rutieră adecvată.

Principalele categorii de lucrări proiectate sunt: realizare structură rutieră nouă, lucrări pentru amenajarea acostamentelor; lucrări pentru amenajarea intersecțiilor cu alte drumuri laterale; lucrări pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale; înlocuire podețe existente; realizare accese la proprietăți; lucrări de sprijinire/ protecție, lucrări pentru siguranța circulației.

Caracteristici tehnice și parametrii specifici obiectivului de investiții:

– lungime drum modernizat: 8077 m
– lățimea platformei: 7 m
– lățimea părților carosabile: 5,5 m;
– lățime acostamente: 2×0,75m (benzi de încadrare 2×0,25m )

Proiectul va respecta traseu actual al drumului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Lae Dreghici, spectacol GRANDIOS în semifinalele ”Românii au talent”. Celebrul cascador, adrenalină și momente spectaculoase, în stilul care l-a consacrat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lae Dreghici, spectacol GRANDIOS în semifinalele ”Românii au talent”. Celebrul cascador, adrenalină și momente spectaculoase, în stilul care l-a consacrat Lae Dreghici a oferit vineri seara întregii țări un nou spectacol GRANDIOS, în stilul care l-a consacrat, cu multă adrenalină și momente spectaculoase, în semifinalele ”Românii au talent”. Celebrul cascador merge în finala show-ului, spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea