Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Românii își doresc adoptarea monedei euro! 71% din cetățenii țării noastre vor moneda unică. SONDAJ

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Românii își doresc adoptarea monedei euro! 71% din cetățenii țării noastre vor moneda unică. SONDAJ

Conform ultimului sondaj efectuat de Eurobarometru, în statele membre ale UE care nu au adoptat încă moneda euro, majoritatea populației (60%) consideră că moneda unică are un efect pozitiv asupra ţărilor membre care o folosesc deja – a precizat Comisia Europeană într-un studiu publicat luni, transmite Nepszava, citată de Rador.

Sondajul a fost realizat în aprilie 2023 în cele șase state membre din afara Zonei Euro care s-au angajat legal să adopte moneda euro, și anume: Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România și Suedia.
Conform sondajului, majoritatea respondenților consideră că introducerea monedei euro ar avea consecințe pozitive pentru țara lor (53%) și pentru ei personal (56%).

58% dintre respondenți susțin introducerea monedei euro în țara lor. Sprijinul pentru introducerea euro este cel mai mare în Ungaria (72%) și România (71%), urmate de Polonia (55%), Suedia (54%), Bulgaria (49%) și Cehia (44%). Cu excepția României, se poate spune despre toate țările enumerate că cel puțin jumătate dintre respondenți se simt bine informați cu privire la euro, iar 83% au declarat că au utilizat bancnote sau monede euro.

În cazul Ungariei, sondajul a arătat că în decurs de zece ani sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul ungurilor a crescut cu trei procente, ajungând la 72%, în timp ce respingerea acestei monede a scăzut cu trei procente, ajungând la 25%.

De asemenea, 62% dintre respondenții ungari consideră că introducerea unei monede unice a UE ar avea un impact pozitiv asupra finanțelor țării, în timp ce 31% nu sunt de acord cu aceasta. 65% dintre unguri se tem că trecerea la moneda euro va duce la creșterea prețurilor, media comună în acest sens cu celelalte state membre examinate fiind de 68%.

26% dintre respondenții ungari sunt de părere că adoptarea monedei euro va face ca țara să piardă o parte din identitatea sa, în timp ce 72% nu sunt de acord cu această afirmație. 27% dintre unguri au fost de părere că Ungaria va pierde controlul asupra politicii sale economice odată cu introducerea monedei euro, în timp ce 70% au respins această idee.

24% dintre respondenți au susţinut că Ungaria este pregătită să adopte moneda euro, în timp ce 69% au spus că nu a sosit încă momentul. În cele din urmă, 41% dintre unguri ar introduce imediat euro în Ungaria, 35% ar aștepta, 13% ar aștepta cât mai mult timp posibil pentru introducerea monedei UE în Ungaria, iar 9% nu ar înlocui niciodată forintul cu euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților Lista cu cele mai folosite nume din anul 2023, atât pentru băieți și fete, a fost publicată de către Administrația de Securitate Socială din SUA. Un nume nou a intrat pe lista de anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea