Rămâi conectat

Actualitate

De ce acte ai nevoie să ieși din România dacă nu conduci mașina ta. Poliția de Frontieră face precizări

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

De ce acte ai nevoie să ieși din România dacă nu conduci mașina ta. Poliția de Frontieră face precizări

Suntem în plin sezon al concediilor, iar mulți români se pregătesc să plece în vacanță în străinătate.

În acest context, unii vor să plece din țară la volanul unei mașini care e pe numele unei alte persoane, iar Poliția de Frontieră vine în ajutorul celor interesați cu o serie de precizări.

Potrivit instituției, circulația unui mijloc de transport în traficul internațional este reglementată de Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și de Convenția asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 08 noiembrie 1968, ratificată de România prin Decretul 318/1980.

Potrivit acestor acte normative, la trecerea frontierei de stat a României, conducătorul unui autovehicul trebuie să prezinte la control permisul de conducere valabil și certificatul de înmatriculare al autoturismului.

„În acest context, având în vedere aspectele prezentate, precizăm faptul că personalul Poliției de Frontieră nu solicită alte documente suplimentare din care să reiasă raporturile juridice dintre conducătorul autovehiculului și proprietarul mijlocului de transport (procură, contract de închiriere, contract de vânzare-cumpărare, contract de comodat, împuternicire etc.)”, transmite Poliția de Frontieră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bugetul schemei de ajutor de stat „Creditul fermierului” – majorat cu 646 de milioane de lei

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bugetul schemei de ajutor de stat „Creditul fermierului” – majorat cu 646 de milioane de lei Guvernul a aprobat recent ordonanţa de urgenţă prin care bugetul schemei de ajutor de stat „Creditul fermierului” se majorează cu 646 de milioane de lei şi se prelungeşte termenul de aplicare a ajutorului. Potrivit unui comunicat al Executivului, actul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea