Rămâi conectat

Sport

FOTO: Ocnamureșeanul Bela Bartha, evoluție convingătoare pentru România în Golden League | „Tricolorii”, eșec cu Turcia, 2-3, la Brașov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Florian Bela Bartha, voleibalistul ocnamureșean în vârstă de 22 de ani, a avut o evoluție convingătoare în partida din Golden League de la Brașov, România – Turcia, scor 2-3. Centrul legitimat la Dinamo București, recent și-a prelungit contractul, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai „tricolorilor”, trecându-și în cont 7 puncte.

Din efectivul naționalei face parte și Tudor Balu (19 ani), care s-a și pregătit sub comanda selecționerului Stelian Stancu până la plecarea în Portugalia. Ridicătorul care a promovat în Divizia A1 cu Corona Brașov și-a amânat însă debutul în prima reprezentativă, fiind prins cu examenele de Bacalaureat și va reveni în efectivul României înaintea participării la Campionatele Europene.

Lotul României este într-un cantonament prelungit la Brașov, în perioada 15 mai – 25 iunie, în vederea jocurilor din cadrul Golden League 2023. Conform doarvolei.ro, în fața unei săli pline, la Brașov, cu peste 1000 de spectatori alături, România a jucat extrem de curajos în fața Turciei și a reușit să conducă la un moment dat cu 2-1 la seturi. Din păcate, din setul al patrulea turcii au început să apese pe serviciu și „tricolorii” au făcut câteva greșeli, suficiente pentru a trimite meciul în decisiv. România a avut o prestație de apreciat, iar Alex Rață și-a trecut în cont 22 de puncte.

Scor final: România – Turcia 2-3 (18-25, 25-23, 27-25, 19-25, 6-15). Au jucat pentru România: Rață (22), Bala (12), Aciobăniței (9), B. Bartha (7), Vologa (6), Bălean (5), Cherbeleață (3), Iftime (2), Cl. Dumitru (2), R. Călin (1), Diaconescu (libero), Kantor (libero). Nu a jucat: Butnaru. Antrenor: Sergiu Stancu.

Până în prezent, România a pierdut în Portugalia (0-3), în Danemarca (0-3), a învins în Turcia (3-2), a fost învinsă de reprezentativa semilunei (2-3, la Brașov) și mai are meciuri pe teren propriu cu Danemarca (miercuri, 14 iunie) și Portugalia (duminică, 18 iunie).

foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea