Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

UPDATE Inspectorul DGFP Alba Florin Gabriel Mihăilescu a fost ridicat de procurorii DNA Alba Iulia pentru audieri. A primit mită un apartament

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Florin Gabriel Mihăilescu, inspector superior în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba – Activitatea de Inspecţie Fiscală, a fost ridicat în cursul acestei dimineţi de procurorii DNA Alba Iulia şi dus la audieri. Directorul DGFP Alba, Marius Zinca, a confirmat informaţia însă a spus că deocamdată nu ştie care sunt acuzaţiile care i se aduc subordonatului său, adăugând că aşteaptă o adresă oficială din partea procurorilor.

Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul ANAF, Mihăilescu, are credite la bănci în valoare de 70.000 euro şi 40.000 lei.

UPDATE: Inspectorul Gabriel Florin Mihăilescu a fost reţinut pentru luare de mită. Inspectorii DNA Alba Iulia au transmis conducerii DGFP o infomrare oficială în acest sens, informare care a fost dată publicităţii: „Vă comunicăm faptul că instituţia noastră a fost informată de DNA Alba că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Mihăilescu Florin Gabriel, consilier superior în cadrul Activităţii de Inspecţie Fiscală a DGFP ALBA, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită şi a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore

Comunicatul DNA Alba Iulia:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări penale față de inculpatul MIHĂILESCU FLORIN GABRIEL, inspector în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice (D.G.F.P.) Alba, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2009, inculpatul Mihăilescu Florin Gabriel, în calitatea sa de funcționar cu atribuții de control la D.G.F.P. Alba, a pretins și primit de la reprezentantul unei societăți comerciale un apartament în valoare de 20.000 euro amplasat într-un complex de locuințe construit de această firmă în municipiul Cluj Napoca. Apartamentul a fost primit pentru ca inculpatul să faciliteze efectuarea controlului în vederea rambursării taxei pe valoarea adăugată către firma respectivă și pentru achitarea efectivă a sumei de 438.583 lei cu titlu de TVA.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 14 mai 2012, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră

Ziarul Unirea

Publicat

în

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai importanți domnitori ai țării noastre și este cunoscut drept cel mai mare apărător al creștinătății din țara noastră, acesta domnind în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea