Rămâi conectat

Sport

FOTO: Teodora Damian, iarăși la înălțime: „diamantul” din Războieni-Cetate – golghetera turneului final de junioare!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Teodora Damian, marea speranță a handbalului feminin românesc, a dovedit că este o jucătoare de mare viitor: jucătoarea din Războieni-Cetate (Ocna Mureș) a devenit golghetera turneului final “Valoare” al junioarelor, în condițile în care participă la o categorie superioară de vârstă!

Cu 49 de goluri înscrise (atenție, în 4 întâlniri!), Teo a fost principal marcatoare, fiind totodată inclusă în “7”-le ideal a competiției juvenile disputată la Turda (la festivitatea de premieră a fost prezent Florentin Pera, antrenorul echipei naționale).

Hanbalista în vârstă de numai 16 ani, împliniți în 9 decembrie, a evoluat pentru formația AHC “Potaissa” Turda/ Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu” Turda, care s-a clasat pe locul 5 după ce a învins în partida de clasament pe CSȘ Caracal, scor 40-22 (19-12), joc în care sportiva din Alba a marcat de 11 ori. Campioană a devenit CSȘ 2 Baia Mare (26-24 cu Sepsi Sf. Gheorghe în finala mare), iar medaliile de bronz le-a luat CSM București (39-34 cu CSM Bacău, finala mică). În turneu, Teodora Damian a marcat cel puțin 10 goluri în fiecare confruntare: 26-29 cu CSM București (13 goluri), 27-28 cu Sepsi Sf. Gheorghe (15 reușite) și 34-33 cu Corona Brașov (10 goluri).

*Vară în “tricolor”

La fel ca în 2022, “diamantul” din Războieni-Cetate are parte de o vară extrem de încărcată, motivul fiind unul onorant: convocarea la echipa națională a României de junioare. “Tricolorele” pregătite de Marius Dănuleț au pregătire centralizată timp de o lună, în 3 locații diferite din țară (26 iunie – 22 iulie), urmând participarea la Maribor (Slovenia), în perioada 22 iulie – 30 iulie, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Sunt doar 4 zile libere și apoi prezența la Campionatul European din Muntenegru. Teodora Damian a fost solicitată în luna martie la lotul național de junioare (anii 2006-2007) la Trofeul Carpați de la Brăila, iar anul trecut handbalista cu un potențial imens a făcut două luni, în vară, naveta, la propriu, între două loturi reprezentative, cel de cadete (categoria sa de vârstă) și cel de juniori. Cu reprezentativa mică a terminat pe locul secund la Openul European din Suedia, când a fost golgheterul României cu 41 de reușite (a treia în topul realizatoarelor), iar cu formația de junioare a participat la Campionatul Mondial (locul 14 în Macedonia de Nord).

Foto: AHC Potaissa Turda


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în Europa League! În turul doi preliminar, duel cu NK Rijeka

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara s-a calificat în turul al doilea al Europa League, după manșa secundă a duelului cu Paksi FC (Ungaria), o calificare istorică pentru „corbii albaștri”. Gruparea de lângă furnale intră in istoria fotbalului românesc fiind prima echipă din eșalonul secund care reușește o calificare în competițiile continentale! Iar în turul următor pe hunedoreni îi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea