Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO-VIDEO: Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște 3-2, în al doilea meci al finalei! Campioana, la un singur pas de al 7-lea titlu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a câștigat în Sala ”Timotei Cipariu”, scor 3-2 (20-25, 25-22, 28-26, 22-25, 15-10), al doilea meci al finalei Diviziei A1 cu CSM Târgoviște

A doua bătălie pentru adjudecarea trofelui, una interzisă celor slabi de înger, a avut mult dramatism, spre deosebire de prima, fiind o confruntare-maraton, care a durat peste două ore, mai precis 139 de minute.

A fost 0-1, apoi 2-1 și 2-2, fiind nevoie de „tie-break” pentru a se cunoaște numele învingătoarei. În setul decisiv, Târgoviștea a avut 2-0, 4-2 și 6-3. Blajul a revenit și a egalat la „7”, preluând conducerea (11-7), cu 7 puncte succesive. După succesul dramatic, în sală s-a scandat „campionii, campionii”.

Dajana Bošković a adunat cele mai multe puncte, 22, urmată de Gergana Dimitrova  – cu 16, iar de partea cealaltă Iuna Zadorojnai și Adriana Matei au acumulat câte 20.

O confruntare dramatică, în care, la 1-1 la seturi, în al treilea parțial, deținătoarea titlului a anulat 6 mingi de set ale grupării de lângă Turnul Chindiei, momentul cheie al partidei. CSM Târgoviște s-a agățat cu disperare de acest duel, în încercarea de juca cu trofeul pe masă săptămâna viitoare. A rezultat un meci mult mai echilibrat decât cel de vineri, o misiune mai dificilă a reprezentantei Albei

Deținătoarea titlului mai are nevoie de un succes în următoarele 3 partide (miercuri și joi, la Târgoviște, de la ora 17.00, pe TVR 3, sunt primele două), pentru a-și adjudeca al 7-lea titlu național din 9 ani, al doilea consecutiv.

Tot fără Victoriia Russu – accidentată și Kaitlyn Hord – plecată în USA (tot din motive medicale), deținătoarea titlului a început mult prea relaxată confruntarea. Echipa lui Caprara a dominat primul set, în ciuda agitației lui Stevan Ljubičić pe margine, antrenor ce a apelat la numeroase schimbări pentru a stopa iureșul și a găsi soluții la ziua mai puțin fastă a Dajanei Bošković.  Vicecampioana a condus confortabil 17-12, 19-14, 22-17 și a strecurat un sloi de gheață în sânul grupării din Ardeal, care credea că lucrurile vor fi mai simple.

În al doilea set atmosfera a devenit mult mai entuziastă în sală, spectatorii s-au trezit, au intrat vuvuzelele în funcțiune și partida s-a echilibrat. Campioana a condus la diferențe mici, 17-15, dar scorul a devenit egal, 19-19, mergându-se cap la cap spre un final de set incandescent. Blajul s-a desprins la 23-21 și a egalat situația.

*Istoria de vineri s-a repetat în setul 3!

„Roller Coaster”-ul oscilațiilor continuă, iar în al treilea set vizitatoarele se desprind la 9-5, 11-8 și 14-10. Blajul iarăși își pierde ritmul, se „virusează” inexplicabil, iar oponentele au un avantaj periculos: 18-13 și 22-16.  Miracolul s-a produs insă, iar amfitrioanele au reușit o nouă revenire de senzație, de la 19-24, la fel ca vineri, în primul set, când au întors soarta unui set ce părea pierdut. Incredibil, dar adevărat, au fost anulate 5 mingi de set ale adversarelor, scorul a devenit egal, a mai fost anulată încă o minge de set a Târgoviștei, Blajul a pierdut prima oportunitate, la 26-25, dar a izbutit o nouă revenire de senzație și a preluat conducerea pe tabelă, după 28-26.

Târgoviștea, deși zguduită de lovitura psihică, nu a renunțat însă la luptă și a mențiunt suspansul în Sala „Timotei Cipariu”. Vizitatoarele nu s-au predat, jucându-și ultimele șanse de a reintra în meci, în al 4-lea set având 18-15, 21-17 și 24-18. Blajul a reușit din nou să anuleze 4 mingi de set, apropiindu-se la 22-24, dar nu s-a mai produs o nouă „remontada”.

Medaliile de aur se vor decerna formației care se impune în 3 din cele 5 confruntări prevăzute, următoarele două fiind săptămâna viitoare, în 3 și 4 mai, lângă Turnul Chindiei, iar întâlnirea decisivă, dacă mai este nevoie, este programat duminică, 7 mai, în Alba.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 16 puncte, Dajana Bošković – 22, Slađana Mirković – 10, Raisa Ioan – 6, Bojana Milenković – 7,  Jovana Kocić – 14, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l), Jovana Cirković – un punct, Andrea Kossanyiová – 7, Iarina Axinte, Georgiana Faleș; Victoriia Russu. Antrenor Stevan Ljubičić.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea